發新話題

老馬X吉打 M.E.U. SV

個肉好緊..有白色D地方應該夾住左.用沙紙磨下佢唔知得唔得..

個 Magwell..緊到呀媽都唔認得..

引用:
原帖由 RCman 於 11-3-2013 16:42 發表

個Magwell係Nova?
不過我就算裝吉打銀色hammer spring housing 都有少少緊。
要用多少少力水至裝得入。
個Magwell係Nova..我怕用暴力..會拆唔返出嚟..

傑電原來都無佢咁煩..呢次捉虫入...

Nova個Barrel Bushing..又係上唔到...........

引用:
原帖由 RCman 於 11-3-2013 17:21 發表

真係問題接問題哦!
我在組裝時,最大問題只係個safety
吉打鋼左邊safety 裝後令到個Grip safety唔順,回唔曬位。
我修了少少個safety shift rod就OK
另當右邊safety 於on fire下,有個角位同Slide有少少磨, ...
無法..只好慢慢整..唔明再問你.唔該晒..
都好呢支整耐D..可以停一停買槍..

引用:
原帖由 RCman 於 11-3-2013 11:55 發表

下身入果時係比黑色身果個緊少少,可能電鍍面厚了少少。
不過都能用手就甘推到入去,至於飛機坐,所有吉打slide都要cut走圖中的位置才能順利裝入。
CUT左但都落唔到..是否兩邊都要磨.?

都係唔得..我見飛機座兩邊花晒..我諗要磨..

引用:
原帖由 kai_matt 於 13-3-2013 16:48 發表
磨啦咁.....
磨未磨囉..
點解你地得我唔得...

..原來 Foliage Warrior 4.3..係無後面呢塊黑色野..

引用:
原帖由 RCman 於 13-3-2013 17:50 發表

係傢,好似5.1果D甘。
唔係呀..咁點算有無得買返...

依家輪到裝左後準星,隻飛機座就落唔晒...

原來MEU同4.3隻飛機座係唔一樣....

我諗我真係技術太差.真係唔適合用吉打身..
同埋見佢條Slide Stop.靠條好似針咁幼o架嘢做接觸,有小小公差已經唔可以Slide Lock..!
發覺WA設計真係好好多..

RCman請問Safety 的右邊要修那個地方..因我裝完右邊.已經好緊..

引用:
原帖由 RCman 於 16-3-2013 18:15 發表

右邊Safety 條蕊,唔修的話會與Grip safrty有磨擦而導至Grip safety 不能回陣。
唔好意思唔係好明..是否要磨幼佢..?

發新話題