發新話題

[WA] 購買 WA STSTEM M4一問

豬P WOC M4係全鋼件(鋁準星,亞鉛bolt皮) 較貴
WOC-X 係亞鉛件&鋁槍管 較平

不過比我選, 會選KVVA既MAGPU1版, 豬P dd骨V5 or 井成M4 RAS既軍版

回覆 5# 的帖子

樓主個把豬P MAGPU1咁貴只係亞鉛件, 除非指定要佢跟個啲PTS件…
今時今日唔值掉成4,5千落去買把豬P料既槍…
所以講左比我選既話

毒虫它新版多左內件特規, 打壞要向台灣訂件件又貴,最大問題佢重用緊08重bolt唔掂,
當初井井09重製版都係用重bolt,09SV都改番WA bolt,之後個支重bolt就平價散貨

二千幾要WA系統, 豬P主要都係V5同Magpu1 MOE M4 大件飽肚,
比得三千幾去玩KVVA Magpu1更好, 同豬P一樣款,但氣化好後座力大,原裝內有鋼件,最多要換新版hopup,
去到四千幾可以諗井井12 CQB平價版, 不過呢支係水貨預要執番咁上下先得, 勝在四千幾買到哂WA系統全補品,
豬P改到呢個級數或散件買, 計番呢個價硬件上抵食

引用:
原帖由 garyyanykw 於 4-4-2013 22:55 發表

唔知係唔忿氣定乜,WA呢舊屎踩極都仲係會叉隻腳埋去
屎係抄WA又冇質數果堆, 正廠WASV好打又少好多問題,只係太貴又要換件而家有KSZ不如轉系統,更平氣化勁又穩定過佢,
但玩GBB唔係好打就得,有好野可以玩埋,個人睇法要講平衡度,

其實有留意開就睇到其它系統一係好打但唔真實, 一係真實但唔點打得, WA介符中間位
但件/款/鍛造都完勝其它, 不過都係建議玩KSZ, 因為呢個系統最打得首先滿足爽扣雞先,其它野自己降低要求就得

引用:
原帖由 jpg 於 6-4-2013 06:44 發表
WE 新版,KSC/KWA magpul 版,同prime wa 版都試過。
如果想一開箱打得,冇鑊氣KSC/Kwa 一定係number one.
佢衰在冇CNC 身,同hop up 比較難set d 之外。
基本上冇問題,亦都好耐用。Pmag 夾大機會溜氣,不過識搞 ...
其實KSZ個槍身已係鋁製, 換CNC槍身仲貴過支槍,唔多值咁換法,
而成個身換會有工差問題,佢只欠一體成型上身, 出個鑄鋁上身都夠玩又平得多

另外拎原本個身去做陽極, 以佢本身係三片上身, 咁整其實只會做鬆左更唔穩陣,而客制費貴寄又煩, 等得等下換身仲好

講番WA, 衰在仿製野有改間間唔同數, 彈匣抄得差打折,
工差影響密氣度,影響條bolt行得夠唔夠順有冇撬起, 加上彈匣氣化能力, 以上好與壞係上天同落地分別,
而家冇可能玩又貴又膠身既正廠WA去執 ,所以玩copy要自己搞掂,
不如大家轉玩KSZ,平放哂堆WA仲好

回覆 39# 的帖子

玩WA唔買WA野已經係自尋煩惱, 正如馬記手槍去換過吉打身既結局,
而家全部零件唔係WA, 樂趣更大

引用:
原帖由 laiwangkai 於 12-4-2013 17:31 發表
搭單一問THX~
井勝唔知11定12年版
用咩飛機好
同點分咩年版??
井成重製版大慨咁分
09版是 W319xxx,初版用特規重Bolt,後期用WA Bolt配加重鎚
10版是 W310xxx,加厚擊鎚,其它和09後期大同小異
11版是 W311xxx,最大分別係飛機改左小小耐用左,bolt lock有機會做埋熱處理, 其它主要係外表小分別

飛機多數見人用豬P/AGN/能亮
另外係唔係12版(水)多數睇個下身就知如圖, 一分錢一分貨

附件

12-4-2013 21:32

回覆 51# 的帖子

冇假野,因為都係同一生產模具, 分別只有以前井成行貨質數同冇
因行貨只去到11版, W312頭個啲可能較好冇下身問題,咁已算好

引用:
原帖由 loveless 於 13-4-2013 13:17 發表
井勝既混亂, 我覺得係來自佢老闆做生意既手法
簽左cybergun後道理上一切受條約管住, 更加唔係井勝一貫作風.
於是ino同cyber發生了好多磨擦
所以好多騎呢野發生左

從生意角度去睇, 諗下呢個邏輯:
11版對比10版 ...
井井啲野都係揾代工 , 估計有人走數就多左堆冇牌子冇馬仔次等個堆
之後同R@合作or佢執平野順手客製清自己貴件,
最尾乜乜根同井井傾掂,再次出有牌子b級馬仔版, 但模具老化冇以前質量, 所以叫b級再折扣,
以上純推測,當然亦有可能做戲
不過佢地點都好,有折扣最好 好似個支乜都冇次等版見過台仔先賣hkd3千多啲, 可惜香港冇.唔係拆件用都抵

發新話題