16 12
發新話題

Ma.k 1/35

Ma.k 1/35

近來air-soft界大風大雨,都係玩返模型比較好啲!
啱啱係美國寄過尼,香港揾唔到

附件

19-5-2013 18:06

大風大雨,過左la

機械人係乜泥ga?

SF3D呀

回覆 2# 的帖子

+1
wt is it....
Gundam.....?

回覆 3# 的帖子

tango 師兄,咁都識!不愧為玩具王  尼隻係SF Space type Fireball SG. Prowler!

回覆 2# 的帖子

有機會上網search吓! Maschinen Krieger (Ma.K.) 漫畫裡嘅機械人通稱為S.A.F.S. (Super armored Fighting Suit) 作者: 橫山宏 Kow Yokoyama。 詳細自己上網睇,我覺得好睇過高達!

回覆 5# 的帖子

我尼個系列玩開 1/35, 1/20, 1/16 同 1/6

附件

19-5-2013 22:43

19-5-2013 22:45

19-5-2013 22:45

19-5-2013 22:46

19-5-2013 22:49

引用:
原帖由 MANKF 於 19-5-2013 22:27 發表
tango 師兄,咁都識!不愧為玩具王  尼隻係SF Space type Fireball SG. Prowler!
Man兄。。。。玩具王真不敢當。。。不過幾十年前見過呢個咁正既模型系列。。。亦忍痛咁買左隻1:35既機械人砌。。。。當年見到隻坐人(透明罩駕駛倉)既飛船。。。。價錢十分之乸利 。。。。得是個望 字。。。唔知MAN兄有無收藏?

引用:
原帖由 tango1997 於 20-5-2013 00:03 發表

Man兄。。。。玩具王真不敢當。。。不過幾十年前見過呢個咁正既模型系列。。。亦忍痛咁買左隻1:35既機械人砌。。。。當年見到隻坐人(透明罩駕駛倉)既飛船。。。。價錢十分之乸利 。。。。得是個望 ...
其實尼套漫畫嘅故事背景真係唔錯!有啲〝高立的未來世界〞feel〈老餅卡通〉,加上啲機械人同人物服裝設計好有二戰德軍feel,所以我非常欣賞尼位作家  如果唔係版權問題導至停產!可能有機會係現今日本漫畫界佔一重要地位! 但依加都唔錯變咗小眾玩意。 但最近版權問題解决!市面又有返復刻版同新嘢面世

Tango C-Hing話嗰隻飛船可能係尼隻! 我有收藏

附件

20-5-2013 18:50

引用:
原帖由 MANKF 於 20-5-2013 18:50 發表

其實尼套漫畫嘅故事背景真係唔錯!有啲〝高立的未來世界〞feel〈老餅卡通〉,加上啲機械人同人物服裝設計好有二戰德軍feel,所以我非常欣賞尼位作家  如果唔係版權問題導至停產!可能有 ...
Thanks Man大佬。。唔係呢隻。。。。機頭唔同。。。機身像。。。我搜刮吓網上圖片先

Man大佬 。。。。第一版模型無記錯應該係呢隻 。。。戰機倉玻璃罩

附件

22-5-2013 00:12

啲模型好正

回覆 8# 的帖子

the last photo

16 12
發新話題