發新話題

新次世代機

http://www.ign.com/articles/2013 ... utm_source=facebook

Microsoft: 咦! 乜你上唔到網咁慘慘呀, 咁你去玩返上一代啦!

而家得你一架廠咩? 唔玩你我咪玩PS4, 玩Wii U囉! 實買你架?

"The only thing we have to fear is fear itself" Franklin D. Roosevelt
"LIFE IS A DREAM FOR THE WISE,
A GAME FOR THE FOOL, A COMEDY FOR THE RICH,
A TRAGEDY FOR THE POOR."
SHOLOM ALEICHEM

引用:
原帖由 jackieyue 於 14-6-2013 01:27 發表
http://www.ign.com/articles/2013 ... utm_source=facebook

Microsoft: 咦! 乜你上唔到網咁慘慘呀, 咁你去玩返上一代啦 ...
其實如果本來對xboxone有興趣果d都唔會轉wiiu(wiiu效能連本代主機都未必追到,學人講次世代)
所以要轉就會轉晒去PS4

Xbox one要長期上線對我嚟講係零影響~~因為Xbox大部分嘅game唔上網真係無咩好玩……(好似cod依D咁嘅fps game咁,無上網玩過你都唔好話玩過隻game!!)不過二手game個度真係低打!!望就望D第三方game廠唔會理佢依個功能啦……不過自從上次兩部主機大戰之後都真係發覺無ps玩日本game都真係幾可惜……但事實Xbox嘅上網系統同歐美又真係幾出色………所以結論係今次兩部買晒~~ps4轉玩日本game;Xbox one就用嚟玩歐美同重上網嘅game~~

有二手GAME玩...真係主機必定要有

有次同FD 去買GAME...PS3 勁多二手GAME

相反, PC 完全 O 咀, 一係BT, 一係買老正

利申: PC玩家, 只有PS1 同PS2, 冇PS3同XBOX
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

引用:
原帖由 小鬼182 於 14-6-2013 03:04 發表
Xbox one要長期上線對我嚟講係零影響~~因為Xbox大部分嘅game唔上網真係無咩好玩……(好似cod依D咁嘅fps game咁,無上網玩過你都唔好話玩過隻game!!)不過二手game個度真係低打!!望就望D第三方 ...
當然,有d game係上網先好玩,不過有好多佳作其實都係純單人...(metro系列,屁屁入刺客信條,bioshock等)

另外,有樣野叫斷線

引用:
原帖由 tinyau1134 於 14-6-2013 08:40 發表
有二手GAME玩...真係主機必定要有

有次同FD 去買GAME...PS3 勁多二手GAME

相反, PC 完全 O 咀, 一係BT, 一係買老正

利申: PC玩家, 只有PS1 同PS2, 冇PS3同XBOX
而家PC game又steam又origin又uplay咁,綁晒帳號既點賣姐
不過PC game特價仲平過買二手

引用:
原帖由 小鬼182 於 14/6/2013 03:04 發表
Xbox one要長期上線對我嚟講係零影響~~因為Xbox大部分嘅game唔上網真係無咩好玩……(好似cod依D咁嘅fps game咁,無上網玩過你都唔好話玩過隻game!!)不過二手game個度真係低打!!望就望D第三方 ...
Xbox嘅上網系統好係應該架, 唔好唔記得佢係要收錢的

其實而家我部PS3同360都係長年連住線的, 原本新一代我都係諗住打孖上, 但冇二手game真係令我卻步, 雖然我好少買二手game(小弟貪新鮮, 通常d game一出就買), 但好多朋友都有PS3或Xbox 360, 有時大家玩厭咗可以交換game玩, 而家即係逼我要隻隻買...
加上其實我一向都打PC多, 會買console除咗獨佔game, 最大原因就係可以share game玩, 要跟帳既我不如買PC仲好......

同埋最令我不滿既係微軟既態度...
"The only thing we have to fear is fear itself" Franklin D. Roosevelt
"LIFE IS A DREAM FOR THE WISE,
A GAME FOR THE FOOL, A COMEDY FOR THE RICH,

引用:
原帖由 亞爾多 於 14/6/2013 10:12 發表

而家PC game又steam又origin又uplay咁,綁晒帳號既點賣姐
不過PC game特價仲平過買二手
如果忍到手既話, 等到西方d大節日或大特價先上網買game, 有時一隻game既價錢可以買到2隻甚至3隻大作

引用:
原帖由 jackieyue 於 14-6-2013 12:50 發表

如果忍到手既話, 等到西方d大節日或大特價先上網買game, 有時一隻game既價錢可以買到2隻甚至3隻大作
各大PC game特價地方
Origin(通常得半價,不過BF3本體試過賣幾十蚊HKD)
steam(特賣傳說的開端,令PC玩家有"減唔到半價都唔算特賣"的想法,最變態試過90~95% off,我有好多game都係5~10 USD入手)
amazon(都算平,不過要美國地址)
humble bundle(價錢隨你出仲要捐去做慈善,比高過1蚊就有game,有時高過平均值又有bonus,metro2033+saints row3+COH全集+darksider+red faction+兩隻唔記得乜野加埋都唔洗一舊水,二手都無咁平)

三款新主機對比圖

附件

18-6-2013 17:56

http://news.xbox.com/2013/06/update

Microsoft 終於忍唔住跪低咗
而家取消咗二手game限制同唔洗每24小時認證一次

咁既話我可能會兩部買哂

引用:
原帖由 jackieyue 於 20-6-2013 14:30 發表
http://news.xbox.com/2013/06/update

Microsoft 終於忍唔住跪低咗
而家取消咗二手game限制同唔洗每24小時認證一次

咁既話我可能會兩部買哂
以為佢有幾硬淨添, 有D失望囉
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 20/6/2013 16:06 發表

以為佢有幾硬淨添, 有D失望囉
如果佢仲企硬既話, 今次場仗佢可以唔使打
你睇下佢未出呢個更改之前, 係佢facebook幾多人媽叉佢 (名副其實既叉盒 )

引用:
原帖由 亞爾多 於 18-6-2013 17:56 發表
三款新主機對比圖
PS4唔係話玩唔到PS3及之前的GAME咩?
依家又玩到了?

發新話題