發新話題

ptw vs aeg

引用:
原帖由 andre_ktss15 於 8-6-2013 21:16 發表

呢d已經係年經級別,老老實實各人口味野
就算無利又如何
正如我普通aeg只有M14,人地話我鐘意托搭都係照舊

所有野都係願者上吊而已
但係ptw, g&p , ctw 同樣係 m4 wor

引用:
原帖由 andre_ktss15 於 8-6-2013 21:40 發表

你咁講去玩具街買枝都係m4
你有ptw,又有枝sr
有咩分別,自己參透下
i mean same colt m4a1 ptw and g&p

引用:
原帖由 rho837 於 9-6-2013 00:13 發表

Dear C Hing,

If you could have done a so call complete modification into a AEG (eg. Marui M4 platform) spending 8K or 8K+! Then you should have known what performance is upto!

So far I don't h ...
sorry ching a fully modified aeg only cost $5500 include the gun price at 20F and could shoot a coke can at 30m and a human target at 60m. However I bet a not modified ptw could not do that unless it is modified and cost $15000 in toatal. Everything is physics no matter how "godness" is a ptw, it still is a toy and has a limit for example, can shoot a coke can at 30m, of course I am talking about power under than 2j. Assume both barrel is 300mm long.
Energy (in joules) = 1/2 mass * velovity^2
s = ut + 1/2 at^2

s = distance
u = initial velocity
v = final velocity
a = acceleration
t = time passed

引用:
原帖由 iammok 於 9-6-2013 02:16 發表

鬼火舉否係睇人...
但係總有嫌疑

引用:
原帖由 kidult 於 9-6-2013 19:19 發表
我呢, 玩ptw 呢, 就一個下身配10 個上身, 就黎有12 個喇,
而每個上身, 一放落去就打得, 簡單, 靚仔, 好玩!!
aeg 係好, 但唔可以時時換身吖嘛, 打一場game,, 拎十個身,幾型呀! 我覺得真係好! ...
aeg 都可以有幾個上身 

引用:
原帖由 Vindicator 於 9-6-2013 20:04 發表
toyota就係toyota
法拉利就係法拉利
架toyota改到識飛快過法拉利都係無用
因為你改變唔到架車本身係toyota/法拉利 e個事實
sorry aeg 係 gtr ptw 係 法拉利

引用:
原帖由 kidult 於 9-6-2013 19:46 發表
真係得? 聽人講定自己試過先?? 我就真係試過拎4 個上身借俾人打game,  完全冇鑊氣, 打到high high 地
根本幾個上身都冇用 under 2J 300mm 管係最好  除非你...

引用:
原帖由 watchmanll 於 9-6-2013 19:59 發表

澳....好似冇物溝通誠意!!!
乜鬼火既定義唔係一時1.4 , 一時 1.9?

引用:
原帖由 Vindicator 於 9-6-2013 20:04 發表
toyota就係toyota
法拉利就係法拉利
架toyota改到識飛快過法拉利都係無用
因為你改變唔到架車本身係toyota/法拉利 e個事實
時代係會進步的 以前的老爺法拉利夠勁la gtr 快過老爺法拉利九條街la

現在aeg 唔同左, 又有mosfet abs brake 又有 short stroke trigger 仲有quick spring change

引用:
原帖由 Kane 於 9-6-2013 21:33 發表
又gtr?
比喻姐

引用:
原帖由 JOHN2 於 9-6-2013 22:10 發表

PTW/AEG各有各好玩,最好玩係由一班玩PTW既人同一班玩AEG既人同場對抗,淨係側面睇兩堆人用完全不同战術對抗已經好有趣
好wor 不如搞返場 ptw vs aeg 百人大戰?

引用:
原帖由 JOHN2 於 9-6-2013 23:13 發表

有人搞又夾到時間幾大都去,反正睇得呢個板既師兄9成都玩齊兩個系統,甚至加埋一場AEG/PTW/GBB三邊開波同場競技重好玩呀
gbb? 百人唔夠打 wor

冇其實kidult用家咁pro 又用真身真品, 有冇想過移民去美國玩真鐵?
其實你咁多個上身,不如一個上身一枝槍la 好似D收藏家咁

引用:
原帖由 andre_ktss15 於 10-6-2013 03:16 發表

算啦師兄,我留意ptw版只有半年左右,都見呢類post出過
人地依家係都唔睇係都要挑機
一係想話人知佢枝sr點勁
一係賣唔出發老脾
一係增加存在感

我唔覺得ptw就一定係點勁點勁,但係人地一早就做到今時今 ...
我知, 但係我覺得幾萬蚊買枝玩具, 不如入槍會玩真野la( 除在D更新人仕及怕被人查人仕)

引用:
原帖由 kidult 於 10-6-2013 01:42 發表
玩上身, 你就暗示我玩power
呢個叫偷換慨念
我玩上身,係想一team 人用哂同一牌子既骨, 你唔明唔緊要, 問吖嘛, 你肯問, 我實答你喎

我睇哂你大部份post , 你都好攪笑

我講玩上身, 你又話aeg幾個 ...
ptw 咪又係要改hop up 油管?

發新話題