發新話題

問英軍boot

引用:
原帖由 皇家御貓 於 4-2-2007 11:25 發表

英軍對Jungle都係架~sure
英軍係曾經issue過兩種jungle boots,兩隻都係自家製
第一隻係最早期,成隻都係帆布的個鞋底,鞋頭同埋腳眼位有橡膠,打馬來亞(1950-1960)果陣大量使用
之後果隻基本上係抄美軍越戰用隻,只係個鞋底,用荔枝皮同埋少少cutting上ge分別,不過d兵就鍾意美佬貨多過英佬貨
因為美軍果隻舒服d,但冇英佬果隻咁耐用

引用:
原帖由 steveyue 於 4-2-2007 21:22 發表
以我本身所見所聞絕對係!!!!!
如果有MkII, 就MkII la!!唔好想其他la!!
可惜買唔到

皇家空軍

引用:
原帖由 皇家御貓 於 5-2-2007 06:55 發表

其實係唔需要用
但舊時(即係重有DMS,MKI但未有MKII年代)係BASE training果陣唔係個個有MKI著,當著MK I果d同埋d著DMS一齊training or步操果陣都要打puttees

引用:
原帖由 皇家御貓 於 5-2-2007 23:38 發表

我果對兩年來淨係field用, 尚算完好
其實你唔拎佢出去parade都無問題既....

Mk3純作打game用途係唔差~
皮軟, 著同除方便, 鞋底厚.....
不過成日攝滿BB彈, 返屋企要好似揀燕窩咁挑返出來
MK II好
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 14692 於 6-2-2007 05:33 發表
MK II好
萬能boot...
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 皇家御貓 於 6-2-2007 06:57 發表

萬能boot...
襯沙/DPM都得

GDR!!
見到就買la, 不過要買大頭, 鞋型會靚D!!
Saving Private Kai人

係老莫試左對MKIII 9號。
個底唔係好店!

師兄們,請問邊道重有MKII呀?

引用:
原帖由 steveyue 於 6-2-2007 09:50 發表
GDR!!
見到就買la, 不過要買大頭, 鞋型會靚D!!
一般其實M頭好啦, L頭都幾大下
但旺角有既貨都唔多L....

但係...買對MKII番來,除左打game真係著唔到出街 ga wor...

引用:
原帖由 adrianyahk 於 6-2-2007 21:00 發表
但係...買對MKII番來,除左打game真係著唔到出街 ga wor...
比我著出街就唔揀mk2,3了

引用:
原帖由 皇家御貓 於 6-2-2007 21:50 發表

比我著出街就唔揀mk2,3了
出街我寧願著返波鞋

著Mk2係要食得咸魚抵得渴的...

錦田仍有

但要ハ舊

引用:
原帖由 adrianyahk 於 6-2-2007 21:00 發表
點解唔著得出街?

發新話題