26 12
發新話題

[KA] KA M4 GBB身, 點樣執齊內部件最抵玩

引用:
原帖由 RCman 於 24-6-2013 16:42 發表

Mag Catch 看來也有DIY了
唔搞根本上唔到匣

引用:
原帖由 RCman 於 24-6-2013 17:00 發表

唔計修正公差,
係個外觀呀,我見外觀有三個位修入左半圓入去。
應該只係燈光錯覺, 我鬼有o甘好手功乎

引用:
原帖由 2slow 於 24-6-2013 17:09 發表

呢舊野好硬淨, 師兄用咩磨??
鴨記細細把的鋼銼,+蚊支幾好用.
我發覺自己越來越少用dremel

引用:
原帖由 F_Fillet 於 24-6-2013 17:12 發表

玩具無alpha都無計, extreme個簡約feel無得輸
依家果條MRF太厚重, 但我又鍾意長骨
你果枝個位好fit呀, 國產又平一半, 夠買多個prowin匣

vision king?
你連鏡身都噴左?  
我係諗緊佢枝1.25-5, 鍾意個r ...
條骨好似好fit係因為我足足裝左十幾次, 用咖啡罐切幼片逐次加厚佢內環位去試  

1.25X 冇意思o麻, 市面大把野平過佢又靚仔過佢.
但1X就唔同, 市面上千零蚊左右的貨色, 除左呢碌冇任何一支標1X既倍鏡係真正接近1X而又冇變型的.

btw, 呢碌用緊MRF, 邊重呢

引用:
原帖由 f22a 於 25-6-2013 21:16 發表
A2 Buffer 哩隻都OK 好用.....
一於跟你
Star o個條輕左些少..

點解唔搞pin 反而去搞火控?

夾條pin上dremel, 固定部dremel 當係lathe o甘用, 手攞住砂紙或銼, 幾秒就修幼條pin

蛇我有耶, 今晚試下換落KA身.

更正:
唔駛試了
KA最盡入到6mm pin.
蛇肯定粗過呢個數.

唔駛試了
KA最盡入到6mm diameter pin.
蛇肯定粗過呢個數.

如果早知你要倒o甘多舊水落去,
我會賣成套agm俾你

不過到呢一刻都係唔明點解你條路o甘多伏
畢竟呢度見到的KA, 差不多支支都係自組槍

引用:
原帖由 F_Fillet 於 27-6-2013 18:45 發表

agm不如WOK/MOE KIT, OR 直接用番自己枝KA算啦...
見D師兄自砌都係直接上kit/GP/KA野, 咪少問題囉
1. KA同AGM上下身係最接近原裝WA
2. 我擺上黎o個支KA, 上下身pin/retension pin & spring/防塵蓋rod & c-clip/trigger guard pin/buffer stop座, selector pin & spring,  auto sear, 全部係agm直上. pin全部鋼制.

我唔係少問題, 係零問題.

PS. hammer同trigger pin 唔會用agm, 太易斷...

個人唔接受上下身有任何鬆動.
自己所有的AR都不會有半分晃動.

但事實係, 真槍都會鬆, 都會搖.
而市面上有一大堆真槍假槍用的產品, 去收緊上下身.

但我的意思唔係話要去買呢樣o個樣補品去收緊槍身,
而係只要思考一下
明白槍身點解會鬆
其實一片指甲大的膠布已可解決問題.

關鍵位:

26 12
發新話題