發新話題

懷舊雙星模型盒

引用:
原帖由 2slow 於 14-7-2013 18:48 發表
以前邊有$$買weathering kit, 只用真沙泥等等撻上部車度
我初時都係拎D粉彩磨粉扮沙泥
縮縮北行鳥 =口=

忽然諗起, 有樣野真係幾欣賞田宮, 就係佢封面真係畫乜有乜,
如果佢封面部坦克格黎有兵仔/坦克上面坦克兵, 盒野入面真係會有埋士兵模型
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 nishi 於 15-7-2013 22:44 發表
忽然諗起, 有樣野真係幾欣賞田宮, 就係佢封面真係畫乜有乜,
如果佢封面部坦克格黎有兵仔/坦克上面坦克兵, 盒野入面真係會有埋士兵模型
有良心姐....不過佢係開創左簡約派同熱血派畫風.
通常你買佢係買佢個封面

不過畫係一回事,人形彫成點又一回事

仲有,全世界所有軍人都同一個樣

引用:
原帖由 nishi 於 15-7-2013 22:42 發表

我初時都係拎D粉彩磨粉扮沙泥
一向如此,自從有間叫MIG的出現...

引用:
原帖由 MANKF 於 15-7-2013 21:29 發表

C-Hing唔講都差啲唔記得咗囉!我去過!記得係低座嗰邊排隊,嗰時我讀緊小六或初中,應該係197X年嘅事
係197X年嘅事了! 印象最深就是在展覽場中放左張大檯,介紹最新1比12 PORSCHE935搖控車及操控!
享受期待  珍惜擁有.

經典jeep

附件

16-7-2013 00:20

享受期待  珍惜擁有.

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 15-7-2013 23:20 發表

有良心姐....不過佢係開創左簡約派同熱血派畫風.
通常你買佢係買佢個封面

不過畫係一回事,人形彫成點又一回事

仲有,全世界所有軍人都同一個樣
佢後期好唔少, 初期果d塊面好似中左漒水彈咁
縮縮北行鳥 =口=

引用:
原帖由 M1616 於 16-7-2013 00:20 發表
經典jeep
哇~   你唔post我都唔記得我有呢部野, 曾經用左好多心機去佈置
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 nishi 於 16-7-2013 00:31 發表

佢後期好唔少, 初期果d塊面好似中左漒水彈咁
我反而喜歡中左漒水彈咁

佢出俄軍坦克兵,比盒面條女吸引,點知...

引用:
原帖由 M1616 於 16-7-2013 00:20 發表
經典jeep
呢隻我刀有呀 。。。不過我個架車頭有條棟直既角鐵。。。。角鐵頂摺左90度。。。。據聞係用泥破鋼絲陷阱

回覆 1# 的帖子

以前晚晚食飯睇新聞都見到呢架嘢!所以係發利隆〈嗰時係堅道〉見到即買

附件

16-7-2013 22:53

我兒時第一架坦克車

附件

17-7-2013 01:45

中記有五盒,多年來同佢買左兩盒....

佢D模型同油係得我買

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 17-7-2013 07:11 發表
?nr=35069&company=tamiya&name=jagdpanther%20german%20tank%20destroyer
中記有五盒,多年來同佢買左兩盒....

佢D模型同油係得我買
你呢架係我弟二架 。。。。不過我砌嗰盒唔係孖星。。。唔知邊間廠。。。好多位唔岩。。。吊晒鬼

收藏了3年多的T34/85.現時還是完成一半,也不知完成期

享受期待  珍惜擁有.

發新話題