發新話題

懷舊雙星模型盒

引用:
原帖由 MANKF 於 16-7-2013 22:53 發表
以前晚晚食飯睇新聞都見到呢架嘢!所以係發利隆〈嗰時係堅道〉見到即買
細個有man兄呢架同埋下圖嗰架

我都有

呢四盒喺床下底

附件

17-7-2013 23:24

17-7-2013 23:24

偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 17-7-2013 23:24 發表
我都有

呢四盒喺床下底
隻艇我無買 。。。因為諗唔倒點擺係個假山情影戰場度

靚姐隔離有無得賣?

另外

附件

18-7-2013 00:26

偽君子!永遠虛偽!

哩架係我小時“奸角“最愛既戰車

附件

18-7-2013 10:17

引用:
原帖由 tango1997 於 17-7-2013 01:45 發表
我兒時第一架坦克車
tango兄,你依架係我第三or四架,盒面一模一樣,係〝單〞摩打,白底冇背景係〝單〞摩打,有背景係〝雙〞摩打,坦克識轉灣,對於初小的我簡直係驚為天人 我嘅第一部坦克係1:48嘅SU85,應該係小二罷! 砌完重會行會走,嗰時真係覺得自己係天才

附件

18-7-2013 21:23

回覆 1# 的帖子

我第一架雙摩打坦克車,1:35 Tiger One,因為好貴要等到小四聖誕節,加埋生日禮物先係中記買到!原價20蚊,後來中記佬見我成鬼日去揭盒睇砌圖紙,所以18蚊賣俾我

附件

18-7-2013 21:36

引用:
原帖由 tango1997 於 18-7-2013 10:17 發表
哩架係我小時“奸角“最愛既戰車
當年有架1:16旗艦級就係佢

引用:
原帖由 MANKF 於 18-7-2013 21:36 發表
我第一架雙摩打坦克車,1:35 Tiger One,因為好貴要等到小四聖誕節,加埋生日禮物先係中記買到!原價20蚊,後來中記佬見我成鬼日去揭盒睇砌圖級,所以18蚊賣俾我
你係有D運

我成日昅住恆年行隻基輔級,郵局對面勝家旁邊就係我買咸書的相熟報紙檔

也許得不到是最美的

送大家一首歌
http://www.youtube.com/watch?v=zFD5EgmUTf4

引用:
原帖由 MANKF 於 18-7-2013 21:36 發表
我第一架雙摩打坦克車,1:35 Tiger One,因為好貴要等到小四聖誕節,加埋生日禮物先係中記買到!原價20蚊,後來中記佬見我成鬼日去揭盒睇砌圖級,所以18蚊賣俾我
我老豆見我好珍惜d單摩坦克。。。。於是乎就拎左買左幾年。。。放係櫃頂既我唔肯定乜野廠。。。。盒面彩圖。。。日本陸上自衛隊(唔知乜型号  )  。。。盒面有“千里達“價錢貼紙$76蚊。。。。係線控左右。。。炮塔炮管低有個方型窿射BB彈(嗰時應絕對係冬菇彈年代)。。。bb彈應該同後期6mm直徑相約。。。彈表面係好似好厚既啞銀色油柒。。。。碎左見到裡面係淺黄色泥咁卒得碎。。。。入彈由炮塔入口蓋打開倒落去。。。入面有個小千斜漏斗。。。。跌落彈槽。。。。擊發形式係條鐵線。。。好似滕條打屎忽咁不停循環打泥珠出泥。。。。man兄有無印象???

引用:
原帖由 tango1997 於 18-7-2013 23:08 發表

我老豆見我好珍惜d單摩坦克。。。。於是乎就拎左買左幾年。。。放係櫃頂既我唔肯定乜野廠。。。。盒面彩圖。。。日本陸上自衛隊(唔知乜型号  )  。。。盒面有“千里達“價錢貼紙$76蚊。。。。係線控左右。。 ...
tango兄,嗰個年保$76蚊好大啦!不過有咁多嘢玩,又咁多嘢射!非常值囉! 你話嗰啲泥彈有印象!不過唔係坦克車,係日本嗰支牛仔槍,嗰時Made in Japan啲豆豆槍都跟一盒咁嘅銀彈,打完冇錢配返啲咁貴嘅泥彈,又死死地氣去雜貨舖買一蚊黃豆再打過!如果唔〝篩選一下〞除時jam槍  返去你架陸上自衛隊坦克,會唔會係61式?

附件

Type 61.jpg (20.43 KB)

18-7-2013 23:37

Type 61.jpg

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 18-7-2013 22:05 發表

你係有D運

我成日昅住恆年行隻基輔級,郵局對面勝家旁邊就係我買咸書的相熟報紙檔

也許得不到是最美的

送大家一首歌
http://www.youtube.com/watch?v=zFD5EgmUTf4
中座嗰個報紙檔好大,但我唔敢去嗰度買,皆因小弟間學校嗰校車站就係對面!買咸書見到班主任... 唔係講假,巴士站旁間〝良有之聲〞就真係幫襯唔少!我啲初級文化水平就係嗰度買返尼

引用:
原帖由 MANKF 於 18-7-2013 23:37 發表

tango兄,嗰個年保$76蚊好大啦!不過有咁多嘢玩,又咁多嘢射!非常值囉! 你話嗰啲泥彈有印象!不過唔係坦克車,係日本嗰支牛仔槍,嗰時Made in Japan啲豆豆槍 ...
係哩架型號(我最認得個炮塔蓋好半圓,而炮管同炮塔細個諗,點解咁硬既?乜唔係帆布咩? 。。但個盒肯定唔係。。。我記得盒面係油畫戰場圖。。。。

我估你將兩款坦克搞亂:

1.我估你講呢間---有出61式,上述兩款人地各送過兩次比我

2.或者似這款,當年日本做,炮塔雷達反低入彈.灰盒.中記約175左右.對我講係天價

包裝隱惡揚善,非常誤導,我以為係雙摩打 廠名不可考

發新話題