48 1234
發新話題

玩開Gundam嘅師兄請救命!

玩開Gundam嘅師兄請救命!

前幾日行開零X物語,見到有兩套Gundam嘅食玩,見幾靚仔又唔貴所以馬上俾錢買咗,但砌好後唔知嗰幾條透明膠條轉尼轉去嗰啲係乜東東 請各師兄指教

附件

4-8-2013 15:44

4-8-2013 15:47

4-8-2013 15:47

浮游炮?

引用:
原帖由 chris1 於 4-8-2013 15:50 發表
浮游炮?
唔識!咩尼

類似呢支

附件

4-8-2013 16:10

回覆 4# 的帖子

Thanks C-hing 類似導彈物體!

回覆 5# 的帖子

類似無人機既炮塔

引用:
原帖由 MANKF 於 4-8-2013 16:15 發表
Thanks C-hing 類似導彈物體!
係運用駕駛員"精神能力"控制攻擊既武器

觸手浮游炮

你當部MS係航空母艦,
D浮遊炮就係上面嘅(無人)撘載機

d咁粗既透明膠連著又幾似觸手喎

浮游炮(Funnels) 是NT(新人類)的專用武器
NT可透過psycommu system/psycoframe作無線控制的武器

另外有d係有線式的浮游炮(incom) 係比普通人類透過 quasi-psycommu 系統用腦波控制的...
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 11# 的帖子

Thanks各師兄!我上youtube睇過,原來個浮游炮可以發射!可以回收,我重以為飛咗出去唔識返尼

引用:
原帖由 0o0p 於 5-8-2013 05:17 發表
d咁粗既透明膠連著又幾似觸手喎
150蚊重有粒吹波糖係咁上下啦

浮游炮/龍騎兵

簡單d,

浮遊炮係由一部機體入面走出來,而又係由同一個機司用腦電波遙控既槍
鵰。豹。狸。獅。狒

48 1234
發新話題