44 123
發新話題

關於選擇手動狙擊問題

關於選擇手動狙擊問題

我想買新手動狙擊來代替枝令人氣爆的VSR11 ,大家認為APS2 TYPE96 OR CA M24好D ,6.O4管 ,PDI 130%彈弓是必須的 ,但倍率鏡方面大家可否給點意見,

only打算玩手拉?

四倍以內

如果唔要外觀買枝細鏡都好夠用

回覆 #2 ?老虎仔? 的帖子

對,only手拉因結構和保養較易,我之前支TM MP5 波箱壞左,折散後不懂還原,最後要給人整,但手拉的VSR11 幾次有問題自已成功維修 ,so暫時想問支手拉先

CA個 bolt 手指尾都拉得郁
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

回覆 #6 皇家御貓 的帖子

不是嗎....原裝火力這樣弱,個彈弓用手指尾到拉到

TYPE96的話唔使換管住,如果真係要換既話,換前換後都試下支鎗,咁你就會發現自己浪費左幾舊水。
pdi有出彈弓俾t96,但香港好似無入。

3倍鏡已經睇到打唔到
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

回覆 #6 皇家御貓 的帖子

唔會掛

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 4-2-2007 14:22 發表
3倍鏡已經睇到打唔到
唔.... 呢個我有d 保留.

好視乎支咩槍打咩力用咩珠.

我支Type96, 從來唔打白膠珠, 1.9J, 用緊支 4-9x40mm

一般黎講我 set 到 6 倍, 40-50M range 的話一個普通人既高度可以完全入鏡, 當然做唔到瞄頭打頭瞄袋打袋, 但絕對係射程範圍. 彈道落點差距絕不超過20cm. 當然最理想既Range會係20-30M 用 4-5倍.

(聞說Type96既精確度唔錯先可以做到呢個效果)

四倍以下,望鏡係最快的。

引用:
原帖由 6MM 於 4-2-2007 16:12 發表
四倍以下,望鏡係最快的。
哈, 呢句又真. 所以我上次 default 都係 4倍. Trigger@40M range 先落到六倍.

回覆 #11 RoyalMarine 的帖子

成1.9J 有人會玩到火力咁大   ,咁上檔一定上到手軟 而且會否較少人願意和你玩

引用:
原帖由 mouselkm 於 4-2-2007 16:51 發表
成1.9J 有人會玩到火力咁大   ,咁上檔一定上到手軟 而且會否較少人願意和你玩
我都有一支sunpro m40,1.9999999999999........j

其實手拉槍要玩,唔係話用家問題,而係對家問題,我覺得就算一支咁ge槍去到同原裝槍game玩我都會接受,起碼我最唔鍾意見到mp5底邊ak一面罐ge情況先...
鵰。豹。狸。獅。狒

44 123
發新話題