發新話題

關於選擇手動狙擊問題

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 4-2-2007 14:22 發表
3倍鏡已經睇到打唔到
唔.... 呢個我有d 保留.

好視乎支咩槍打咩力用咩珠.

我支Type96, 從來唔打白膠珠, 1.9J, 用緊支 4-9x40mm

一般黎講我 set 到 6 倍, 40-50M range 的話一個普通人既高度可以完全入鏡, 當然做唔到瞄頭打頭瞄袋打袋, 但絕對係射程範圍. 彈道落點差距絕不超過20cm. 當然最理想既Range會係20-30M 用 4-5倍.

(聞說Type96既精確度唔錯先可以做到呢個效果)

引用:
原帖由 6MM 於 4-2-2007 16:12 發表
四倍以下,望鏡係最快的。
哈, 呢句又真. 所以我上次 default 都係 4倍. Trigger@40M range 先落到六倍.

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 4-2-2007 18:33 發表

我都有一支sunpro m40,1.9999999999999........j

其實手拉槍要玩,唔係話用家問題,而係對家問題,我覺得就算一支咁ge槍去到同原裝槍game玩我都會接受,起碼我最唔鍾意見到mp5底邊ak一面罐ge情況先...
一d 都無錯.

因為作為手拉槍, 好少機會會"埋身搏擊", 太近只對手只會暴露行縱, 所以目標中槍既距離一定唔會太短, 我自己個平均數大約係25M. 以咁既距離, 要做到One Shot, One Kill火力絕對係一個因素. 由於大家都有Hop-up, 大力D射遠D既觀念係錯既, 不過子彈既由發射到擊中目標既時間就好緊要. 因為你要記住每次開槍都係只係得一粒子彈, 唔中的話就會有機會被對方既"電動剪草機"還擊. 火力太低的話就絕對有機會讓對手聞到槍聲再找掩護, 那時候用手拉槍既狙擊手就會完全失去優勢.

25M咁既距離, 1.9999J 中"一粒"絕對算太傷. 如果你問我遇著對手踩在我10M內範圍點算? 1. Pistol Sidearm, 2. 完全唔郁, 繼續扮樹(一個月前蠔爺就剛好試過踩在我的零距離, 我連呼吸都要靜止埋)

跟據六師叔遇到太近既對手, 佢既選擇就會係射對手Vest/袋*, 有咁響得咁響, 令你心服口又服.

(備註: 只適用於非債仔項目)

引用:
原帖由 mouselkm 於 4-2-2007 20:24 發表
你說中我的其中一個重要考慮問題...用M140 OR 240% 中距離(20-30M)用0.3g彈有幾傷,到底是痛一痛,還是見紅一會,定 於  畢竟合法是2J ,1.99999聽起來正常人會怕怕...還有用這火力的彈弓邊瞄邊RELOAD是否很因難
1. 有幾傷視乎你射對手邊個部位, 對手又著幾多衫, 中gear? 中衫定中頭? 兩面火力的話10M內一樣可以見紅.

2. 邊瞄邊reload難? 視乎個人體質. 一般黎講用狙擊槍我多數會單獨行事, 最多只會找多一個partner. 正面攻擊留俾愛衝愛派既兄弟啦, 要攀山越嶺側擊後兜先係最花體力既部份. 未計披毛wor! 如果你問我合法火力以內有幾難拉? 一個18歲以上, 身高唔少過140cm, 體重唔少於120磅既男性絕對無問題, 應該同扭開一支未開過既汽水差唔多咁大力.

引用:
原帖由 6MM 於 4-2-2007 21:22 發表

mouselkm兄,難得懶鬼拔咁努力過料答你的問題,現請求你多問幾條,十萬個謝謝!!
無錯呀!! 六師叔出場喇, 我威左咁耐到佢喇, 唔少野都係佢教我, 你唔俾位佢型下的話下次我死梗....

引用:
原帖由 6MM 於 4-2-2007 21:59 發表

交流交交流J
咁 Sniper 的確係一個幾值得研究既課題.

我反而又興趣係Load carrying方面又有 D 咩野可以專業 d.

引用:
原帖由 cato 於 6-2-2007 06:01 發表

師兄
點解我果支同你差\咁遠既
爽串兩面
吾用hopup就好準...一用hopup就吾知飛左去邊
射程比完裝馬老二ak差...
我果支係日本仔wor... 仲要係第一水, 我有四五位兄弟同我同期出都有差唔多質素.

另外你用咩珠好關鍵, 0.3 都仲未夠重.

引用:
原帖由 14692 於 6-2-2007 05:37 發表

下次搵partner叫我, 我會幫你'引開'敵方'注意力
唔係掛..."引開"?!

攬炒咋掛....

引用:
原帖由 mouselkm 於 6-2-2007 10:30 發表
0.3G還不夠  這樣你用甚麼彈,是否Straight的0.36 or 0.43
7.62....

Anyway more than 0.3g la.

引用:
原帖由 Hkpolice-Psu 於 7-2-2007 08:53 發表

喂,講真ge

你快d搞搞d彈弓聲....

真係...
要加護薦...

發新話題