19 12
發新話題

cap槍收藏

cap槍收藏

唔知有無c兄post d珍藏出來呢?

MARUSHIN 拋輪

那...先來一張..MARUSHIN PLASTIC MODEL 拋輪..

附件

Enfield 015.jpg (22.93 KB)

1-9-2013 16:20

Enfield 015.jpg

回覆 5# 的帖子

自已DIY的...學下野..如細看就見到手工唔太好...但我知日本有出原廠的特別短版, 不過好似無來香港。

回覆 7# 的帖子

....你都好多好野啦, POST下出來..by the way..我post唔到張相大d..? 得150k, 指教下..

國際M1910配木柄

Kokusi M1910 ABS 配木柄, 柄比槍難找, 1981年產品。

附件

1-9-2013 19:05

MGC M39 PLASTIC MODEL ABS

放多支...MGC M39 NICKEL PLATED ABS膠配原廠S&W 39木柄, 呢支野唔難找, 個原S&W木柄係配唔到落呢支野度的, 需要自己執執佢才裝到。

附件

2-9-2013 14:14

回覆 26# 的帖子

一睇就知呢位c兄保養的好好, 絕對係好野來的!!!

國際METAL PLATED ABS PLASTIC

蘇兄的二支M586水準之作! 正!
呢支國際metal plated ABS膠 COLT .25 POCKET, 經典之作! 連原國際滅聲器, 個滅聲會較為難找!
呢支華山抄了佢, 出了金屬版..
係多年前, 見過一支國際的M1910連滅聲賣, 但當時小弟唔識野加上窮..無買到...勁可惜...

附件

3-9-2013 01:31

回覆 42# 的帖子

上面位C兄說得對, 有時書仲難找, 我小朋友時記得有一本書仔, 全部都係說手槍的, 圖交共茂, 非常之正, 可惜就係唔見了, 家下都買唔返..不過我手上呢本仲正, 係國內出的, 民兵博物館出的, 大部份都係70年代前的古董槍, 最新已係S&W M39, 所有圖片都係實物拍攝, 唔係抄外國的書, 超正! 可惜已絕了版..

一個正網..

先旨聲明, 以下的網頁極毒...

http://www7a.biglobe.ne.jp/~yon-yon/column/index.html

Marushin Colt .25 pocket

開了呢個cap槍收藏, 起到"拋磚引玉"的效果, 真係估唔到, 好多師兄果D收藏已唔係"玉", 直頭係"鑽石", 真另人目不暇給!

以下呢支係Marushin Colt .25 pocket ABS膠身配原MARUSHIN木柄, 支野本身係KIT來的, 要自己砌。

附件

3-9-2013 20:17

咩書..

蘇生, 開支M1950麥迪信來見我, 唔係就唔洗旨意只咩書..比多頁你睇..

附件

3-9-2013 20:22

好書介紹

蘇兄肯比支M1950見下光,我也介紹二本好書比各位..

附件

8-9-2013 19:21

仲有一本

仲有一本, 解放軍出版社出的, 2006年版, 當年已要168人仔, 都算貴了。但成本書印刷精美, 銅版紙, 全部都係自家人拍的, 非copy外國書的! 書中大部份都係"古董"級的藏品!

附件

8-9-2013 19:26

回覆 94# 的帖子

一定要買, 買了後你就知百多元係幾咁值!

19 12
發新話題