發新話題

流動workshop!

引用:
原帖由 tango1997 於 6-9-2013 22:03 發表

咁㚙車死火。。。搭過江龍開走。。。。水箱漏水要加水咪犯晒法
部車係街度壞咗,最正確做法係叫車房拖走佢,返車房維修………不過咁,法律都不外乎人情,搭下過江龍,加下水箱水都唔會話好大問題;但如果你開晒壇擺晒架生係度換打南磨,cam帶水泵,三帶等等……就好難講啦………積起部車換輪換迫換油就一定死Q緊………

引用:
原帖由 小鬼182 於 7-9-2013 01:57 發表

部車係街度壞咗,最正確做法係叫車房拖走佢,返車房維修………不過咁,法律都不外乎人情,搭下過江龍,加下水箱水都唔會話好大問題;但如果你開晒壇擺晒架生係度換打南磨,cam帶水泵,三帶等等……就好難講啦……… ...
整車犯法。。。。我覺條例只係針對油污。。。因為n年前真係好多好多好多車主。。。去油站買桶偈油。。。捐落車底。。。鬆開粒塞通街放舊油。。。自以為有良心嗰D就揾個兜係底装住。。。最後刀係倒晒落個街邊雨水渠。。。流出大海。。。條例就係咁泥

貨van。。。。打開尾門係街造生意。。。我見過既有:衣服、鞋、手袋、寵物、零食、水果。。。。而最經典既莫過於“馬路啦叭人“。。。有無兄弟記得?

引用:
原帖由 tango1997 於 7-9-2013 02:13 發表

整車犯法。。。。我覺條例只係針對油污。。。因為n年前真係好多好多好多車主。。。去油站買桶偈油。。。捐落車底。。。鬆開粒塞通街放舊油。。。自以為有良心嗰D就揾個兜係底装住。。。最後刀係 ...
係咪針對油污就真係唔知啦……不過以前做車房仔,有個師兄係鋪頭門口換cam帶,之後有個軍裝警察見到佢咁做就發咗張告票俾佢話佢係公眾地方維修車輛,要佢上庭交錢………果時我先知原來有條法例叫“街修“………

回覆 1# 的帖子

Tango兄厲害  我突然好像聽到窗外傳來:〝磨鉸剪剷刀.....〞

流動叉氣站

引用:
原帖由 MANKF 於 7-9-2013 08:34 發表
Tango兄厲害  我突然好像聽到窗外傳來:〝磨鉸剪剷刀.....〞
打磨刀...打磨刀
衣裳竹...衣裳竹

有冇考慮過收費呢?
我已經想搵流動槍匠幫我整槍了。
菜鳥一號

引用:
原帖由 landy 於 8-9-2013 10:00 發表
有冇考慮過收費呢?
我已經想搵流動槍匠幫我整槍了。
我自己建議正常收費

遇到box lock査車幾麻煩~~~~~

引用:
原帖由 aramua 於 8-9-2013 19:58 發表
遇到box lock査車幾麻煩~~~~~
流動武器庫

呢樣野真係有得做,只係最大問題係正義朋友查車時比較煩...
唔知如果有櫃仔鎖好會唔會有問題呢?

遇路障如實解釋。。。應該無事。。。有底單有零件。。成車膠珠。。。可以做乜?

引用:
原帖由 geoprotex 於 9-9-2013 16:50 發表

流動武器庫
流動炮台

引用:
原帖由 tango1997 於 13-9-2013 08:20 發表
遇路障如實解釋。。。應該無事。。。有底單有零件。。成車膠珠。。。可以做乜?
有幾何查車???

發新話題