41 123
發新話題

Battlefield 4 PC版系統需求公佈

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-9-2013 12:42 發表

其實我係咁岩升學要買notebook,
所以先咁問xd
15吋既又好似有2.7ghz 4核i7、
NVIDIA GeForce GT 650M 、1GB GDDR5 記憶體
好似過左最低要求,但其實係咪要去到recommend先順?
睇你用乜野畫質
最低要求你咪預佢要用低畫質先順囉
引用:
原帖由 EF66-1192 於 11-9-2013 13:25 發表
其實EA次次都水人…
我上網查要求,先岩岩hi到最低要求
但係我開高效都有33-35fps,開中都有42左右…
冇次信得過…
其實個list應該係開發團隊出而唔係EA出?

唔知你講緊邊隻game?
另外一件事,你隻game用乜野解像度設定?

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-9-2013 12:42 發表

其實我係咁岩升學要買notebook,
所以先咁問xd
15吋既又好似有2.7ghz 4核i7、
NVIDIA GeForce GT 650M 、1GB GDDR5 記憶體
好似過左最低要求,但其實係咪要去到recommend先順?
http://store.apple.com/hk-zh/mac/family/macbook-pro
用15" MAC個價錢買其他wins機好過
硬件勁好多,選擇又多
而且你唔駛另裝win禁煩
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-9-2013 13:35 發表

其實Retina係咪只係隻mon靚d?
其實只要順,敵人見到我,我都見到佢就ok
話說當年我用部廢機打cod4 mp,都係用safe mode
即係教到最低
Retina係靚d,而且解像度高
Retina 顯示器:15.4 吋 (對角線) LED 背光顯示器,採用 IPS 技術; 2880 x 1800 解像度,每吋 220 像素,支援數百萬色
經調較的解像度:1920 × 1200、1680 x 1050、1280 × 800 及 1024 x 640 像素
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 jn_jona 於 11-9-2013 13:35 發表

其實Retina係咪只係隻mon靚d?
其實只要順,敵人見到我,我都見到佢就ok
話說當年我用部廢機打cod4 mp,都係用safe mode
即係教到最低
除左個mon靚d之外就係薄左同輕左

引用:
原帖由 Vindicator 於 11-9-2013 19:07 發表

http://store.apple.com/hk-zh/mac/family/macbook-pro
用15" MAC個價錢買其他wins機好過
硬件勁好多,選擇又多
而且你唔駛另裝win禁煩
的確, 如果無需要用MAC OS既,直接買PC 同一個setting起碼平三分一至一半

呢個要求其實一早預咗, 但3GB vram????? WTH...
佢建議嗰張GTX660都係得2GB......玩野呀?...
"The only thing we have to fear is fear itself" Franklin D. Roosevelt
"LIFE IS A DREAM FOR THE WISE,
A GAME FOR THE FOOL, A COMEDY FOR THE RICH,
A TRAGEDY FOR THE POOR."
SHOLOM ALEICHEM

http://www.bf4blog.com/battlefie ... and-cpu-benchmarks/

完整banchmark
1080p VHQ 岩岩好會用到2GB多少少

引用:
原帖由 亞爾多 於 2013-9-11 03:12 PM 發表

睇你用乜野畫質
最低要求你咪預佢要用低畫質先順囉

其實個list應該係開發團隊出而唔係EA出?

唔知你講緊邊隻game?
另外一件事,你隻game用乜野解像度設定?
係喎...插錯人
BF3呀
1280x1024好似係
,應

我部腦AMD X6 1055,4G RAM,GTX460 1G 開唔到最佳效果

引用:
原帖由 EF66-1192 於 11-9-2013 20:35 發表

係喎...插錯人
BF3呀
1280x1024好似係
你咁提一提我又去睇返
原來BF4同BF3最低要求一樣

引用:
原帖由 亞爾多 於 11-9-2013 10:13 發表

唔係
最頂級果塊叫GTX Titan
thz

睇黎要換硬件了

41 123