發新話題

請問呢兩部相機

引用:
原帖由 loveless 於 26-9-2013 08:52 發表

重播: 由得佢去自己摸索下
摸。。。同。。。索。。。。佢都係強項

我重申一次,我無諗過拎去尖咀放..不過見到行情不錯

發Q唒毛更不用想以任何途徑放

拎泥影都哂氣

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 26-9-2013 11:36 發表

拎泥影都哂氣
我用得最多既300mm f/4, 係發毛的. 發到松花皮蛋o甘

引用:
原帖由 loveless 於 26-9-2013 12:17 發表

我用得最多既300mm f/4, 係發毛的. 發到松花皮蛋o甘
canon 300mm f/4L IS USM?
城大教職員對梁振英之評分
無私: 0.81/10, 正直: 0.82/10, 客觀: 0.78/10, 責任: 1.00/10
寬大: 0.53/10, 誠實: 0.76/10, 領導力: 1.25/10, 整體: 接近 0/10

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 26-9-2013 11:36 發表

拎泥影都哂氣
有毛賣2手就難的啦.
自己用的, 可以抺走的毛再影, 但有開毛就易再生毛.
其實相機野最好都係於係防潮箱/防潮櫃
無私: 0.81/10, 正直: 0.82/10, 客觀: 0.78/10, 責任: 1.00/10
寬大: 0.53/10, 誠實: 0.76/10, 領導力: 1.25/10, 整體: 接近 0/10

引用:
原帖由 magichour 於 26-9-2013 15:29 發表

canon 300mm f/4L IS USM?
我用Nikon的...

引用:
原帖由 loveless 於 26-9-2013 15:53 發表

我用Nikon的...
ic. 我用 canon

我吾係講笑:真係松花皮蛋!可能你技術好.我就白色一毫係中間!

zoom鏡入面生毛,拆開泥抹?!撲得佳.以前我拆過支3-9x50,裝番對位較位搞好耐.

以前有fd講揾人抹收好貴.相機密封海棉全部老化黐立立....隨時漏光

十幾年防潮箱老化.防潮珠失效…昨天才知

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 22-9-2013 15:57 發表
我以為堆野好貴tim

鏡貴過機?!
鏡不嬲貴過機.
估下 canon 最貴個支 1200mm f/5.6 個標價係幾多?

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 26-9-2013 16:47 發表
我吾係講笑:真係松花皮蛋!可能你技術好.我就白色一毫係中間!

zoom鏡入面生毛,拆開泥抹?!撲得佳.以前我拆過支3-9x50,裝番對位較位搞好耐.

以前有fd講揾人抹收好貴.相機密封海棉全部老化黐立立....隨時漏光 ...
係, 可以揾人抹, 但就算抹左塊膜都已經蝕左.
係時候換機

今日先知.東德的購自70s早期.500
Canon購自70s晚期.連鏡連尼樣個樣要6000

有故仔的東西我下不了手

PK霉菌做乜咁喜歡生埋D鏡入面

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 26-9-2013 22:44 發表
今日先知.東德的購自70s早期.500
Canon購自70s晚期.連鏡連尼樣個樣要6000

有故仔的東西我下不了手

PK霉菌做乜咁喜歡生埋D鏡入面
可能水氣入左去..

除左玩 slide 的 die hard fans 或玩中/大幅, 好多人都轉左去玩 dslr, 我都由菲林轉左去 dslr, 方便好多.
而家幾千元的 dslr 亦已經有好多功能, 鏡反而緊要O的.
EOS-M2 等緊你..

"可能水氣入左去.."之後完全吾明你講乜

不過feel到:

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-9-2013 00:13 發表
"可能水氣入左去.."之後完全吾明你講乜

不過feel到:

no no no

eos 700d + kit lens 都只係幾千元, 一定平過支 systema PTW..

無咁深姐

發新話題