發新話題

Battlefield 4 Beta 截圖與感想(多圖

引用:
原帖由 亞爾多 於 9-10-2013 19:44 發表
auto去ultra?
我660ti用auto都係比全high我...
以小弟所知660ti個設計唔知點解會用192bit的bus, 十分古怪
如師兄能夠cap圖作個compare就更好了
考慮執塊2手560ti/660ti做SLI
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 10-10-2013 09:26 發表

以小弟所知660ti個設計唔知點解會用192bit的bus, 十分古怪
如師兄能夠cap圖作個compare就更好了
考慮執塊2手560ti/660ti做SLI
唔洗cap圖
texture quality變左high(更新前佢auto比texture quality ultra我)
其他同你一樣

不過我CPU係i5 2400

引用:
原帖由 亞爾多 於 10-10-2013 09:33 發表

唔洗cap圖
texture quality變左high(更新前佢auto比texture quality ultra我)
其他同你一樣

不過我CPU係i5 2400
有多少fps呢?
其實如果唔介意MSAA的話, 張560ti都仲頂得順
我都係等佢真正release個game時先考慮換卡
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 2slow 於 10-10-2013 09:46 發表

有多少fps呢?
其實如果唔介意MSAA的話, 張560ti都仲頂得順
我都係等佢真正release個game時先考慮換卡
整體上唔到40...
已經無開MSAA

texture quality無可能食到咁大效能,唔通CPU果少少差別咁大?
定係好似battlelog forum所講,兩部同spec機可以一部順到爆一部lag到死?

引用:
原帖由 亞爾多 於 10-10-2013 09:53 發表

整體上唔到40...
已經無開MSAA

texture quality無可能食到咁大效能,唔通CPU果少少差別咁大?
定係好似battlelog forum所講,兩部同spec機可以一部順到爆一部lag到死?
咁大分別?
小弟的setup都只不過係2500k, 16gb, SSD, 加塊 Asus的560 Ti DirectCU II TOP OC 只有1GB vid mem only,
用win8 pro 64bit

對我黎講fps唔drop過30就玩到了, 畫質我要求不大, med/high的setting 嘗可接受...

引用:
原帖由 2slow 於 10-10-2013 10:03 發表

咁大分別?
小弟的setup都只不過係2500k, 16gb, SSD, 加塊 Asus的560 Ti DirectCU II TOP OC 只有1GB vid mem only,
用win8 pro 64bit

對我黎講fps唔drop過30就玩到了, 畫質我要求不大, med/high的set ...
我無SSD(不過你game都唔係裝SSD啦)
16gb ram
660ti 2GB VRAM
WIN7(唔通關佢事?)

引用:
原帖由 亞爾多 於 10-10-2013 10:06 發表

我無SSD(不過你game都唔係裝SSD啦)
16gb ram
660ti 2GB VRAM
WIN7(唔通關佢事?)
有可能呀, EA都recommend用win8玩BF4
我D games 真係裝落SSD度ga, 玩HK/SG server( 3x-6x ping) 多數都能夠頭幾名load入game搶到載具

引用:
原帖由 亞爾多 於 10-10-2013 08:21 發表

唔明,點消失?
呢個情況好似改善左, 但係有時都仲係會用鏡望望就變到好多霧咁, 要係某d位望向某d角度先會, 唔開鏡又冇野(唔識crop圖 , 但有個問題係點解個人成日明明定住都會CHOK一CHOK?

引用:
原帖由 2slow 於 10-10-2013 10:16 發表

有可能呀, EA都recommend用win8玩BF4
我D games 真係裝落SSD度ga, 玩HK/SG server( 3x-6x ping) 多數都能夠頭幾名load入game搶到載具
SSD讀寫限制唔大,用黎裝game唔會好快玩完咩?
引用:
原帖由 廢柴 於 10-10-2013 10:27 發表

呢個情況好似改善左, 但係有時都仲係會用鏡望望就變到好多霧咁, 要係某d位望向某d角度先會, 唔開鏡又冇野(唔識crop圖 , 但有個問題係點解個人成日明明定住都會CHOK一CHOK?
cap圖可以裝FRAPS,問題可能同視距有關?
個人成日明明定住都會CHOK一CHOK<依個我都無解,搞到成日以為後面有人,只能希望完成品會修正

引用:
原帖由 亞爾多 於 10-10-2013 10:58 發表

SSD讀寫限制唔大,用黎裝game唔會好快玩完咩?

cap圖可以裝FRAPS,問題可能同視距有關?
個人成日明明定住都會CHOK一CHOK
概然買左SSD就應該用盡佢啦

外國網測試過..
通常SSD會註明可寫3000/5000/10000次等等的分別,
例如128gb 既SSD 完整存取完128gb先算是一次寫入

in theory 如你的SSD可存取10000次有5年保養...then...
5年有365x5= 1825日

10000/1825=5.47
5.47年之內你要每日寫入相等SSD容量(128gb)的數據隻SSD就會byebye

咁你有無可能每日寫128gb入隻SSD度??

況且我想係5年保養期內玩殘隻SSD再claim過隻呢, 玩SSD唔洗擔心咁多啦

另外如果真係擔心SSD壽命問題 也可以將暫存設在Ramdisk或傳統硬碟上都得je

我把解橡度降到1280 中級

無咁lag 90~48
偽君子!永遠虛偽!

引用:
原帖由 失去靈魂騎兵師 於 10-10-2013 14:04 發表
我把解橡度降到1280 中級

無咁lag 90~48
u can set smaller resolution scale

自製章好好玩, 諗番起細個cs自製噴漆
可惜圖樣太少layer都太少, 唔可以好似BO2咁

附件

12-10-2013 20:24

發新話題