發新話題

[WA] QRF Steel Parts

之前想買有木盒個set,今日去睇冇貨,得AR 牌,價錢都係甘底,有時間就裝埋上去^^
你的日子如何,你的力量也必如何

回覆 7# 的帖子

就甘睇,sear 單發扣位的確淺左D

早兩日裝上,質素幾好,免修直上,係blow lock 自己執斜小小, 唯一 係 mag catch有機會要因應槍身修小小,暫時用反原裝,遲D先攪^^

附件

11-11-2013 17:52

11-11-2013 17:52

引用:
原帖由 hideaki 於 16-11-2013 04:14 發表

mag catch 我修左...唔修都食得幾實.
sear 個PART 打單發有冇好似我甘?
冇呀, 正常運作...

引用:
原帖由 kai_matt 於 26-11-2013 18:26 發表
元素有—套賣架? T.T
散執應該差唔多姐,仲唔係樣様有貨
同埋呢套鋼水應該好啲

仲有,好多師兄都唔使俾呢個價 (kidding)
陳克友情^^

引用:
原帖由 kai_matt 於 27-11-2013 23:40 發表
係直上=)
點只G5匣直上,舊版GHK PDW 匣都直上^^

引用:
原帖由 fredpiek 於 3-12-2013 23:33 發表
請問咁多位師兄, qrf呢套火控零件 係唔係包曬全個下身o既零件?
你睇返呢個post #9 張相,就係甘多喇

引用:
原帖由 Dave 於 4-12-2013 12:49 發表
本身是gbb 輕玩家,買左套moe kit 砌左支成槍打左都冇50 匣,
痕緊買套火控提升耐用度,但$650 是有點少貴。

btw 想問洗唔洗換埋鋼bolt ,只怕鋼火控扣鋼bolt 不太健康呢。
又唔一定WOR... 反正有好多原廠BOLT LOCK (例如GNP) 都重左粒鋼粒係度, 甘咪又係一樣亞鉛磨鋼 , BOLT 損耗除了材質問題, 平時放BOLT 小D 用網球拍會耐用好多

引用:
原帖由 carl 於 5-12-2013 01:31 發表
果粒鋼我LOCK 唔夠十次BOLT 就飛左出來了.
如果放BOLT 個下小D 用網球拍, 都可以頂得幾耐下

回覆 47# 的帖子

G&P 既QC 唔會相差甘大, 個粒鋼仔頂都到下撞擊力, 但通常鬆係因為比條BOLT 磨/扯鬆既 ...

發新話題