16 12
發新話題

[WA] Prowin M4 2代匣性能不如G&P PMAG

Prowin M4 2代匣性能不如G&P PMAG

匣入氣果次又漏得好勁,隻匣又快凍, PMAG 一FULL GAS 打120發都得

回覆 1# 的帖子

係............

用料配差左

引用:
原帖由 stanley12333 於 20-10-2013 15:28 發表

匣入氣果次又漏得好勁,隻匣又快凍, PMAG 一FULL GAS 打120發都得
出到第5代喇
第2代係最失敗果批,但照計絕左種成年幾

引用:
原帖由 F_Fillet 於 22-10-2013 21:33 發表

後面果幾代點分?
依家D貨都只係寫V2
外形一樣用料不同,
最大分別第五代嘩佬靚返,第二代用鋁,第五代用返鋼。
同埋易開返。

我唔知師兄邊間鋪頭睇喇,但有鋪頭當期時沉左一堆二代,未清家陣再賣唔出奇。

但第二代街價係350,如果賣過四百,知咩事啦。

引用:
原帖由 F_Fillet 於 22-10-2013 23:36 發表

我隻短匣買果時四圍無貨, 係18/F買既...
但我見所有鋪/網都只會寫二代, 因為同一代直頭構造唔同

講難開, 同我手上隻GP PMAG差唔多咋喎...
5ku 130%彈弓+鋼hammer, 一樣要再燒+屈彈弓先夠力blowback
可能你買果期岩岩係第二代出貨啦,咁咪一街都二代囉

最大分別,我支m4係特登減弱左hammer力度,開第五代無問題,清彈lock bolt,耐用不漏氣,
第二代....開到,但行唔到成個行程囉。

第一,五,六代係冇問題的!

引用:
原帖由 4jai 於 22-10-2013 23:54 發表
第一,五,六代係冇問題的!
師兄, 咁如果撞啱係買左第二代, 咁應該點救??換條大力d 既hammer?
另外有無第5,6代既相睇下啊? 我驚出街買會買錯
唔該你丫, 師兄

回覆 11# 的帖子

go to QXF buy la
they only sell the latest version

Prowin, 講真個人唔覺好. valve 硬到不得了, 用加硬彈弓都是一時時打得到. 值唔值, 見仁見智

引用:
原帖由 dennislau1 於 13-11-2013 17:15 發表
Prowin, 講真個人唔覺好. valve 硬到不得了, 用加硬彈弓都是一時時打得到. 值唔值, 見仁見智
prowin m4 匣都算ok, 但valve 真係太硬, 佢連出ghk ak 匣都係甘, 人地設計原意細力+delay 打valve, 佢就要換撞針150%彈弓... 但又唔覺比原裝好...
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 RC00078 於 9-11-2013 03:01 發表

師兄, 咁如果撞啱係買左第二代, 咁應該點救??換條大力d 既hammer?
另外有無第5,6代既相睇下啊? 我驚出街買會買錯
唔該你丫, 師兄
外形係一樣,比相你冇用

有人話換家陣出嘅嘩佬,再換60度的o-ring,可以有極開心效果
連大力hammer都唔洗換....

可惜我只係得返一隻第一代prowin,其他全WA

16 12
發新話題