26 12
發新話題

毒足十年紀念章, 我諗我無得救架喇

有一次我發左個夢,夢中好真實,比左我一個苦等了數年的一個機會,不過我做不出來,然後就醒了,第一次醒來是泛淚的,不過久久的心結也解開了

我慶幸我有這種慧根,這是一種福報

引用:
原帖由 gtoray 於 28-11-2013 23:16 發表
樓主這麼的一個主題
想不到令人感慨良多呢....
這就是CGF可愛/肉麻之處

回覆 16# 的帖子

春夢無遺?還是春夢無痕?

引用:
原帖由 reniless 於 28-11-2013 23:23 發表
春夢無遺?還是春夢無痕?
上述的章回叫春夢了無痕,不過是個"N頂",全輯叫南柯一夢

好的作品易觸動讀者的共嗚,樓主的布章就是了

樓主依個post令我諗返起5年半前,我同朋友第一次去動漫節
唔知點解見到塊大banner後好有興趣(原來廣告真係有效)
走去買個兩集小說之後...我就掉坑了
諗起果陣唔知邊度有得賣(之後有同學指點知道最近沙田有間漫畫鋪叫龍城,不過前排見到有消息話要執 )
夏娜係我唯一一套全套入手既輕小說(另加畫冊...好似仲有本未出中文版)
然後我仲諗起...

原來一張夏娜電繪都無畫過!

附件

29-11-2013 01:28

多謝咁多位師兄支持先
作品係咪好我唔敢自誇, 不過背後一斷回憶可以帶起各位共明就好

成世流流長, 總有d on9, 懶型, chok樣之類不堪回首既回憶 , 但係最近反而覺得自己好想回味, 果時扮野chok樣, 假得黎好真; 依家返工見人, 真得黎好假
不過人在低位都有個好處, 依家我日日出街返工都一左一右貼住呢兩個章, 冇人會話我衣衫不整
第時出街見到我, 不妨打聲招呼
引用:
原帖由 WAIKO01 於 28-11-2013 23:01 發表
話說,師兄還有畫圖嗎?
畫係有, 不過真係唔多, 返工返學, 學校考試要温, 返工考牌又要温, 心力交瘁, 不過一年最少0係愛人生日畫一賀圖聊表心意
今年見多人結婚, 跟跟潮流

附件

29-11-2013 07:14

引用:
原帖由 亞爾多 於 29-11-2013 01:28 發表
樓主依個post令我諗返起5年半前,我同朋友第一次去動漫節
唔知點解見到塊大banner後好有興趣(原來廣告真係有效)
走去買個兩集小說之後...我就掉坑了
諗起果陣唔知邊度有得賣(之後有同學指點知道最近沙田有間漫 ...
唉, 你呢套都好, 我呢d要揾圖揾精品真係靠自己

引用:
原帖由 gtoray 於 28-11-2013 22:46 發表

我剩係成日響度諗
如果以依家嘅心態同歷練回到從前, d 女會唔會比我溝曬
我覺得d女會當你係老豆
09" Giant TCR2

JN8:12 I am the light of the world; he who comes with me will not be walking in the dark but will have the light of life.

引用:
原帖由 廢柴 於 29-11-2013 07:15 發表

唉, 你呢套都好, 我呢d要揾圖揾精品真係靠自己
沒有就自己做 圖可以自己畫(畫功可以自己練),精品更可以用自己的圖自己造,整個過程都是一個轉化,由廢宅轉為技術宅,由G轉為WESKER。

期待你發新圖上來。 =_= b

這樣可以多多交流。 =_= b

支那人 不等如 中國人
支那人 等於 蔑視所有華人
叫之前,停一停 想一想。

或者可以先到“醜陋的中國人“一書中找找自己有沒有相似之處。
如果沒有相似之處的話,你才叫吧。
愛扮假鬼,以令自己感覺高人一等,乃中國人的劣根性。

另外,我對我以前的無知感到慚愧…<m(_ _)m>對不起!!

好鍾意樓主句往事只能回避,應該係好多人嘅心聲...
Are You Ready ?!

亞里亞已經成為熟女了....話說那個章...可以做續步變色,而不是一個色便算,不過看MSM的...

26 12
發新話題