發新話題

財迷心竅之萬般後悔:田中金屬 柯特 蟒蛇4吋

引用:
原帖由 iversonM 於 7-12-2013 12:58 發表
這是好前一陣子購得的蟒蛇4吋,
卻在幾個月前鬼使神差的把它給賣了,
現在真是無限的後悔啊,
不過也只能望圖止渴了!

還記得送到家那一天我有多麼興奮!

如果我沒猜錯的話,盒子上的貼紙應該就是指"午夜 ...
樓主一定係台灣人

引用:
原帖由 tango1997 於 9-12-2013 19:04 發表

你甚知他是台灣人?。。。難道此鎗的鎗主是師兄你?
正是,原來樓主也是二手購入,咁我已係第三手

引用:
原帖由 iversonM 於 10-12-2013 01:38 發表

哈哈,真的是太巧了,居然能在這裡看到目前的主人,此槍不知過得好不好,
其實你是第四手了,且讓我細細說來,
小弟是在台灣某論壇看到第一位主人隨意放了幾張照片,幾經波折終於入手,
後來腦袋突然想偏了脫手,賣出後 ...
其實小弟已有一支膠身Tanaka Python,因為買不到Prime的金屬槍身所以才找代購公司向樓主購入,

收到槍後發現第一手槍主組裝時錯誤地打磨hopup座,Prime的鋁製轉輪都可能因損耗而有兩發在擊發時不能鎖定,要用回原裝的轉輪

另因為小弟不太喜歡指型握把,已把指型握把賣掉,暫時只用原裝膠握把,原本打算於日本樂天購入Carom的木握把,但有貨的店卻又不郵寄外地,待遲些再找代購公司幫忙

早一個月都購入了Prime的鋼製轉輪片,鋼製轉輪吊臂,鋼製轉輪鎖,只欠鋼hammer和trigger未找到

再送上近照兩張,相片質素較差請見諒

我的COLT全家褔

引用:
原帖由 gtoray 於 10-12-2013 13:53 發表
上面隻浮馬木grip好少見噃
靚!
thank you!!
五月中在童工買的,CAW出品

回覆 19# 的帖子

yes ar,蘇聯仁師兄你都有支絕版嘅GoldCup啦

引用:
原帖由 iversonM 於 12-12-2013 01:27 發表
小弟都想為支Tanaka Python裝這款G3的木握把,但友台某版主說tanaka Python不能裝上真鐵的握把
另外樓主這支是cap槍嗎?

引用:
原帖由 iversonM 於 12-12-2013 01:27 發表
iversonM兄,隻真品gen 3 grip好靚,我上ebay睇過好多有瑕疵的gen 3 grip都賣US$200以上

係,咁貴仲要好多都有瑕疵,真係買唔落手

引用:
原帖由 tango1997 於 7-2-2014 19:49 發表
Diy啦。。。舊木分分鐘好過佢條杉
tango師兄,小弟只係一個凡人,呢道除咗你外,我古得Derrick師兄同蘇師傅有此神功可以Diy到Python gen 3 grip

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2-3-2014 17:45 發表

得blue神同銼神先DIY到
蘇師傅你太謙喇

發新話題