發新話題

DIY之彫刻1911木柄(11/2 -完-)

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 11-1-2014 12:12 發表
咁快就益左D CD-rom?!
彫。。。set權限啦。。。禾set左。。。收視刀無影响

其實完左隻刁那花grip後。。。會裝落冰枝槍?

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 11-1-2014 15:34 發表
權限點set?set幾多好?
哦。。。

附件

2014-01-12 10.26.01.png (294.07 KB)

12-1-2014 10:28

2014-01-12 10.26.01.png

引用:
原帖由 kirk123 於 12-1-2014 10:58 發表

I use this--- http://www.2spi.com/catalog/magnifiers/mag5.php
Made in Japan. :-)
多謝kirk兄提供 。。。。禾老花一定岩洗

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 12-1-2014 16:18 發表

自製工具.藍色者乃方便自己看
http://i1220.photobucket.com/alb ... rip/DSCN9868_zps7e6 ...
我就吹功一流 。。。。你就彫功精湛

小弟多口。。。個人意見。。。如果彫一對試吓/玩吓。。。無傷大雅。。。如果彫一佰對。。。就買夾具就當然有化算啦。。。如果唔係買左擺度等生鏽(幾平刀係咁話)。。。

其實。。。要定住塊野。。。求其揾塊六分厚爛鬼蔗渣層板。。。利用1911隻“gap“嗰兩個窿收細木牙。。。彫時手踭宅住塊板。。。用腕刀彫出。。。一d刀唔哂力

唔好潑乜冷水唔冷水。。。大家出發點刀係有益無害。。。風格各自刀有。。。無所謂啦

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 12-1-2014 19:25 發表

對不起, 那我收聲了
。。。彫那花。。。玩野瓦 。。。乖啦。。。支持继續刁那花

引用:
原帖由 怒人甲 於 13-1-2014 14:44 發表
蘇兄, 假設失手, 可有咩野可以修補而又再鵰?!
訂過副壽

拜神時候

對抦完成上ebay放$500USD.....睇吓D鬼佬buy 5 buy....中國手工藝可能有市

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 17-1-2014 22:18 發表
想不到貼於三個壇都是冷冷清清的...所以DIY最重要是:做自己喜歡的

上班空閒時彫刻的速度大概是一天兩片葉.晚飯後開 ...
你米咁灰啦。。。唔出聲唔代表無人睇既 。。。你咁細個。。。幾時先得大

引用:
原帖由 陰溝公 於 18-1-2014 11:14 發表

寫多又嫌,吾寫又問,寫DD又吾去睇...直頭話緊我...

https://www.youtube.com/watch?v= ... outube_gdata_player
襯哂你。。。你個名好慘。。。係咪蘇師傅改嫁?。。。蘇民峯

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 19-1-2014 21:18 發表
記著24小時電話熱線
泥緊04:28試下通唔通先

上士力未?

好銀彫得

發新話題