發新話題

DIY 過年發奮之 小兒科搞作

引用:
原帖由 tango1997 於 27-1-2014 17:22 發表

金属彫刻
又彫

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 27-1-2014 13:19 發表

極為同意

咁個bolt的銀色部份又點保護?我都諗緊
唔理啦, 有時理智與感情之間要取得平衡
其實感情好多時會嬴過理智, 例如我都會整條鋼外管落支 glock 18 去玩死自己

引用:
原帖由 kirk123 於 27-1-2014 16:51 發表

Receiver兩邊可以做雷刻圖案, 或許可解決目前沙孔外表.
http://www.gunlistings.org/kansa ... r_and_figured_stock
係o咼   雕春宮~

引用:
原帖由 loveless 於 28-1-2014 11:08 發表

唔理啦, 有時理智與感情之間要取得平衡
其實感情好多時會嬴過理智, 例如我都會整條鋼外管落支 glock 18 去玩死自己
我諗過套一條不袗管落條bolt到,時關佢的工差似乎很大

整條鋼外管落支 glock 18到好正常呀

不如裝條骨或膠彈倉去遮住佢la,諗下諗下就有戰術理由|a

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 28-1-2014 11:19 發表

我諗過套一條不袗管落條bolt到,時關佢的工差似乎很大

整條鋼外管落支 glock 18到好正常呀

不如裝條骨或膠彈倉去遮住佢la,諗下諗下就有戰術理由|a
唔搞條bolt了, 本身拋走花痕都好易, 無謂額外搞一大餐自討苦吃...

忽然rant mode:
我...最憎...係...戴住手套...磨緊野...手忙腳亂...電話whatsapp微信電郵就永遠會響呢D時刻不停o甘叮叮叮
琴日痴緊個木托緊張關頭, 個死人whatsapp就不停o甘叮叮叮, 叮到我做錯野

引用:
原帖由 loveless 於 29-1-2014 13:44 發表
忽然rant mode:
我...最憎...係...戴住手套...磨緊野...手忙腳亂...電話whatsapp微信電郵就永遠會響呢D時刻不停o甘叮叮叮
琴日痴緊個木托緊張關頭, 個死人whatsapp就不停o甘叮叮叮, 叮到我做錯野
無圖無真相

引用:
原帖由 tango1997 於 29-1-2014 13:46 發表

無圖無真相
放心, 大把

Up....圖……呀

新春大吉, 恭喜發達~~

新年前始終唔夠時間完成, 到初三初四才算稍有點自己時間, 繼續搞野...
先講870 一號. 這把將會是12吋短管, 類似 870 witness protection, 但用番LE 摺托.

國產手拉SY 870 鋁外管, 原裝的話是上不了maruzen M870的.
先切走彈殼管圈下節, 保留上節在外管內, 因為要靠佢固定內管..

手拉/CA 870 類外管口徑較細, 要擴大才能塞入M870.

又係石器時代方法, 鑽木取火o甘用由粗到幼砂紙把外管口逐步磨大佢..

彈殼管圈揾唔到o岩用代替品, 偷懶用番原裝maruzen膠圈部份..

因為係一體啤出黎, 要磨走外管厚度部份才可用..

另一邊箱, 870 LE 摺托. 鑽佢..

切佢..

縮減2吋, 這才是我想要的長度, 會比較適合現代射野手勢..

切左就要整到佢用得. 成件係鋼唯有逐少逐少o甘切走

對我呢類性格, 實在係耐性考驗...

上面切完, 切下面..

逐漸成型, 試位, 然後開始磨轉軸位..

搞掂. 睇落好似OK, 實際兩面偏差左2mm左右, 又係埋門一腳衰左..

大工程

俾你個身毒左羅由恆又走去攪...條管d擬似陽極磨到5hi咁...

嗚呀∼ 最後成擔心gay出到黎兩隻色

引用:
原帖由 陰溝公 於 5-2-2014 01:26 發表
俾你個身毒左羅由 ...
哇PDI你都照磨
前後搞左幾耐?

磨就唔記得整左幾耐,尤其是條管個坑末端...磨到出血都唔郁...最後出術又車又剩 攪到一岩一fuxk...全冇耐性的我...攪到成pat屎

色水幾好呀

發新話題