發新話題

DIY 過年發奮之 小兒科搞作

sealant係乜?

駛鬼溝咩~上一層色後再上一層色,反正都係透明色

望都望你硬D好

我堆伊度巴寫就寫水性…今日可以告佢

好令呀!

引用:
原帖由 loveless 於 26-1-2014 18:04 發表

磨銀雖然靚靚, 但個人唔太主張..
睇番成條帖, 基本上九成時間, 小弟只係極on居地把組件還原至工廠未造表面處理時既階段..
既然冇造表面處理仲靚, 那人家做生意的, 又何必花費成本做各種表面處理?
理由只有 ...
極為同意

咁個bolt的銀色部份又點保護?我都諗緊

引用:
原帖由 loveless 於 26-1-2014 18:37 發表
吹水小插曲:

這是電鍍 M500的電鍍彈殼管扣, 大約一蚊硬幣既大細..

話說日前有幸相約 Tango師兄咬飯, 佢老兄抽空用o左少少時間,
向小弟講解及示範正確銼野手勢, 又指點了一些竅門,
自己當晚按Tango兄所講, 練 ...
咁多複雜位都整得咁靚

引用:
原帖由 loveless 於 27-1-2014 01:36 發表
唏噓的M500 千瘡百孔電鍍身..
之前我話會試浸多次稀釋硫酸, 睇下做唔做到灰色氧化層...

結層洗乾淨後...是銀色的
相信可靠打磨變為略偏啞銀,
本來就是想要銀色身, 本來亦是銀色電鍍身, 一切只能怪自己手多 ...
0k啦!圓孔打成直角當撞到算數得吾得?

引用:
原帖由 loveless 於 28-1-2014 11:08 發表

唔理啦, 有時理智與感情之間要取得平衡
其實感情好多時會嬴過理智, 例如我都會整條鋼外管落支 glock 18 去玩死自己
我諗過套一條不袗管落條bolt到,時關佢的工差似乎很大

整條鋼外管落支 glock 18到好正常呀

不如裝條骨或膠彈倉去遮住佢la,諗下諗下就有戰術理由|a

大工程

色水幾好呀

引用:
原帖由 loveless 於 6-2-2014 15:08 發表

可樂都係酸
我以前用過檸檬,罐裝檸樂應該幾得,好鬼酸

引用:
原帖由 loveless 於 6-2-2014 22:39 發表

用話梅o米不得了
話梅加花彫,酒精可稀釋酸度,脱水仲可以除鏽,邊飲邊整仲可以提高埋個人品味tim

引用:
原帖由 loveless 於 6-2-2014 23:17 發表
話時話
計一計數
搞o甘耐我實質好似只係用左幾十蚊
計埋已有的消耗品,都應該唔過兩三百
但時間就甘o羅,到目前大概80個鐘有多冇少
不過大部份係用左去試野/洗牌/翻兜

即係如果夠經驗可以一兩take過,又 ...
你係咪整到差不多埋尾?

都銼到幾厚,D點點剩番幾粒

又銼到幾鬼平喎

腰傷要盡快睇醫生,否則好麻煩

好好多la

發新話題