發新話題

MP7A1簡單開箱報告

印象中ump真槍只有lower有埋鋼片…而且是單邊…upper是有埋chamber…那是包在裡面的…mp7類似…處chamber外…剩下pin孔部分有埋鋼片…與槍身內側左邊有一片有洞洞的鐵片…v牌有把外型作出來…但不像v牌g36是包真鋼的

引用:
原帖由 1970 於 29-1-2014 06:41 發表
印象中ump真槍只有lower有埋鋼片…而且是單邊…upper是有埋chamber…那是包在裡面的…mp7類似…處chamber外…剩下pin孔部分有埋鋼片…與槍身內側左邊有一片有洞洞的鐵片…v牌有把外型作出來…但不像v牌g36是包真鋼的
下圖應該係MP7真槍內部零件展示.

可以看到,像樓上師兄所說,只是左邊有一塊鐵片承往個bolt,及pin位有鐵片補強.

引用:
原帖由 mk23 於 29-1-2014 10:16 發表

下圖應該係MP7內部零件展示槍.

可以看到,像樓上師兄所說,只是左邊 ...
睇完你張相我即刻想狗衝vfc果支
我生得聰明得罪你咩!!!

HK MP7基本上已經是塑膠槍設計的極致了.....大概最大的問題只在射擊過熱槍身會熔化的問題...V牌的玩具並沒有熔化的這個憂慮...哈哈

http://www.youtube.com/watch?v=7_hwzgsQP6A
換裝加大出氣量氣閥....
很驚訝能夠一次打兩匣..若原裝出氣量小
..應該也能打兩到三匣...

引用:
原帖由 1970 於 29-1-2014 15:34 發表
HK MP7基本上已經是塑膠槍設計的極致了.....大概最大的問題只在射擊過熱槍身會熔化的問題...V牌的玩具並沒有熔化的這個憂慮...哈哈
呢個問題真係聽都未聽過,不仿研究下H&K幾多年前已經係呢方面下功夫?

引用:
原帖由 MG-42 於 29-1-2014 20:12 發表

應該唔會溶嘛... 係溶都打5.56既MG36溶先  軍用槍招標會溶都Pass?  AUG,P90,G36,F2000&UMP??  會唔會只係流言?
跟本呢種流言冇存在過。
膠係有好多種的~

引用:
原帖由 JBL 於 31-1-2014 22:19 發表
岩岩換左隻楓葉嘩佬落支MP7度,後座力更加兇狠,Chok到個身都跟住震埋一份,超過癮.......

邊度有得買

thx 師兄

引用:
原帖由 4jai 於 29-1-2014 20:28 發表

跟本呢種流言冇存在過。
膠係有好多種的~
著火就見過...溶就真係未聼過

引用:
原帖由 1970 於 29-1-2014 15:34 發表
有D膠個熔點比起鐡仲要高

一雞清哂40 RD ,雖然臨尾 幾發慢左,但實戰應該唔會體驗到,
整體射頻相當高,好痕好痕

睇多陣睇下有冇災情先。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題