發新話題

MP7A1簡單開箱報告

引用:
原帖由 rYaN 於 26-1-2014 02:24 發表
https://www.facebook.com/photo.p ... 2093351260566760347
今日得閒執左少少,順左好多,冇噴白煙
原裝1.3-1.4
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 1970 於 28-1-2014 09:25 發表
內部無鐵片..hammer跟sear.disconnect是鋼的…
如果入面冇鐵框即係同ump一樣

引用:
原帖由 JBL 於 28-1-2014 19:40 發表

係有鐵框既.......

e把唔係we咩

引用:
原帖由 JBL 於 28-1-2014 23:50 發表
係呀!擺左烏龍,sorry.......
唔緊要, 支ump令我明白到冇框都一樣好打

同埋vfc d parts實在太平啦!!!!

引用:
原帖由 mk23 於 29-1-2014 10:16 發表

下圖應該係MP7內部零件展示槍.

可以看到,像樓上師兄所說,只是左邊 ...
睇完你張相我即刻想狗衝vfc果支

引用:
原帖由 Dave 於 6-2-2014 22:26 發表
一雞清哂40 RD ,雖然臨尾 幾發慢左,但實戰應該唔會體驗到,
整體射頻相當高,好痕好痕

睇多陣睇下有冇災情先。
[離題]佢支ump換鋁bolt好過癮架

引用:
原帖由 rYaN 於 3-5-2014 22:10 發表
5月1打game試左,換左楓葉管同膠,打28珠要開好多hopup...用25珠岩岩好!
想問下師兄,楓葉管同膠係for vfc所有槍, 定只係for mp7 ?

引用:
原帖由 horenhim 於 4-6-2014 10:40 發表
新版係咪重係2-piece膠barrel?
你唔駛旨意vfc會改

不過新板有一個地方變左, 就係個bolt lock 位冇再種鋼pin

同埋新板彈匣(而家14樓見街果d) lock匣位多左條深坑, 隻匣lock得更實

引用:
原帖由 rYaN 於 4-6-2014 03:54 發表

我買左條220自己CUT短佢
原來用得番之前果d, thx

引用:
原帖由 wingo666 於 7-6-2014 18:06 發表
加上個BLOWBACK太勁。。。。打完三雙匣後火帽,準星,紅點會部鬆晒。。。。
我都係咁, 所以我用左小小羅絲膠痴住佢

引用:
原帖由 MG-42 於 13-6-2014 21:05 發表

其實冇種pin既bolt會唔會先係舊版...??  普通版先係其後生產既種鋼pin改良版?
因為外國最早賣第一批MP7(得rail版時)..  係依家香港先至出rail,可能只係拎番最早一水MP7 Rail ver.比香港賣... 所以bolt冇種鋼pin ...
e個問題我都有d奇怪, 可能要vfc先知

我果支係普通mp7a1

因為當初我睇papago大大個post先發現e 一點,

佢個post係1月24日開, 佢果支槍係164-130077

我支槍係5月先到手,槍身編號係164-130211 但我拆開既時候發現

至於匣, 我跟槍果隻都係未改版前既(右), 而第2隻係朋友同wgc訂既(左)

可以睇到左邊(新)果隻匣mag lock 位係多左條坑, 同埋推彈粒野係長左

papago大大開箱文
http://www.arms-cool.net/forum/v ... p;extra=&page=1

發新話題