發新話題

有冇人都有留意最近烏克蘭動亂?

樓主梗係近排先留意呢單嘢……不如你諗下如果烏克蘭政府真係實彈日日full D示威者…有冇可能搞甘耐…同清極都清唔埸……連政府機構都被佔領埋甘七呢……哈哈

西方國家用二百幾年經過殘酷黑暗嘅改革同時對落後地區資源掠奪而致富…轉化成所謂現代先進民主國度,都仲係倚靠莫削,製造混亂比落後地區去保持,享受呢個地球大部分嘅資源…我睇唔到佢地有幾正義,有幾值得支持落去…中國比佢地打劫完,再加上內戰回氣後難得地有返三十年可以正正常常甘發展,你所謂先進國家又要揾全世界最高最苛刻而自身都達唔到嘅標準去批評去要求中國同中國內地人民…特意無視一個有十億人口需要時間去改善去進步嘅現實…張中國/中國人嘅缺點無限放大…妖魔化…所以成件事跟本同共產黨冇任何關係…跟本係唔想比中國人分享呢個世界嘅資源…用心惡毒!!

引用:
原帖由 CrazyBoy 於 24-2-2014 01:13 發表

係佢地侵略式簡接掠奪真正香港人應有既權利

你唔識得解釋"分享"既就返去查下字典
分享係你有我有,唔係你有錢就可以你買__哂d野,唔係你有錢就可以行__哂條路,唔係你有錢就可以講野嘈__過拆天

香港既資源 ...
你唔明我講乜就唔好回啦…要比錢嘅掠奪堅未聽過woo...比人掠奪同唔夠貨賣都未識分…資本主義的確係有錢就可以買L哂woo...你甘唔仲意去北韓囉…仲有如果避孕袋避孕丸比人買哂關我乜事??就算真係最多米上網掟囉…香港甘自由……哈哈…堅㗎…你去北韓會開心D…最後,係西方世界嘅中國人係包括你同我㗎…你唔係以為佢地真係會分香港人,大陸人甘天真吓話……

香港新聞媒體明明free到講乜做乜都得,做新聞,錯誤報導,選擇性報導…其身不正……但日曰講新聞自由被莫奪……
香港D政黨明明過去個十幾几年都有份參與,制定香港政策發展……搞到香港甘又講到乜都唔關佢地事…乜都係特手衰政府pk…但又日日話被共產黨打壓…
續而有部分香港人明明自由到去邊,做乜,講乜,買乜都得……但又要為佢地口中嘅自由,所謂民主,去做D以侵犯其他人嘅自由嘅所謂暴力抗爭…仲要犯咗法都唔比拉……

佢地係米大哂???佢地為香港共獻咗乜…係仇恨…究竟邊個同點解要播下互相仇恨嘅種子?...

要講大陸遊客對本地人生活影響嘅…我都算係一個…正正就係住係遊客幾大熱點之一,D茶餐廳一係汁一係上哂樓上...地舖變哂化妝品店同藥房…哈哈…以前係星期日最多人而家日日條街都迫到爆炸……甘點…我係米應該要好僧D遊客???
香港唔夠路比人行,唔夠貨比人買,唔夠公園比人玩…係米遊客嘅錯?…其實係我地政策嘅失誤……但個D有份係建制內嘅政客有冇盡過責任???除左日日同中央鬥...妖言惑眾,爭權奪利之外…

我有時上廠都一日幾次來回喎…

同呢D自稱比人閹割咗或日日覺得比人強姦緊嘅人講嘢……其實好鬼悶……嚟嚟去去都係講個D嘢同奧運單打……… …zzzz
本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 -10 違規內容 25-2-2014 22:43
  • gtoray 金錢 -10 違規內容 25-2-2014 22:43

發新話題