25 12
發新話題

95與六爪

95與六爪

我想問95式DPM褲 同 六爪青褲的size有咩唔同
我兩條的size同樣係75/88/104
但係95式無論褲長度同褲筒闊度等都比青褲大
係因為年期唔同..size唔同...定係因為新舊問題?

另外我其實D size係點睇?
例如: size 75/88/104...邊個數字代表身體部份?

引用:
原帖由 -=亮=- 於 5-2-2007 22:21 發表
我想問95式DPM褲 同 六爪青褲的size有咩唔同
我兩條的size同樣係75/88/104
但係95式無論褲長度同褲筒闊度等都比青褲大
係因為年期唔同..size唔同...定係因為新舊問題?

另外我其實D size係點睇?
例如:  ...
75是褲浪至褲腳,88是腰圍,104是下圍....

同size嘅青褲同花褲青褲褲筒係冇花褲咁闊嘅,唔関年期,size,新舊

[quote]原帖由 RMP 於 5-2-2007 23:17 發表

同size
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 皇家御貓 於 5-2-2007 23:33 發表

但我條屁股104既舊花褲貼腳 100既s2000反而瀨瀨地...
你條舊花上手物主有冇改過褲腳呀

其實舊款衫褲(無論係DPM or青褲)同90,95 pattern,S 2000 比較,舊花and舊款都係Slim過新野,就好似金魚黃ge 170/96同95 jacket 170/96都差好遠

大家好似唔記得舊野會縮水
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

引用:
原帖由 MF 於 6-2-2007 02:06 發表
仲要已經縮盡
本來無一物, 何處惹塵埃

我條104既舊花連小貓都著到

引用:
原帖由 皇家御貓 於 6-2-2007 06:56 發表
我條104既舊花連小貓都著到
佢好似大過你..
本來無一物, 何處惹塵埃

引用:
原帖由 MF 於 6-2-2007 02:06 發表
縮都唔會縮到咁勁下化

引用:
原帖由 22nd_SAS 於 6-2-2007 00:18 發表
其實舊款衫褲(無論係DPM or青褲)同90,95 pattern,S 2000 比較,舊花and舊款都係Slim過新野,就好似金魚黃ge 170/96同95 jacket 170/96都差好遠
小弟不才,但係金魚黃,淡花及之前啲衫衫褲褲好似係用size1,size2咁分size0架喎

引用:
原帖由 14692 於 6-2-2007 07:52 發表

佢好似大過你..
大wt

引用:
原帖由 皇家御貓 於 6-2-2007 20:52 發表

大wt
各方面

引用:
原帖由 -=亮=- 於 6-2-2007 22:05 發表

各方面
適可而止

引用:
原帖由 RMP 於 6-2-2007 14:15 發表

小弟不才,但係金魚黃,淡花及之前啲衫衫褲褲好似係用size1,size2咁分size0架喎
係舊野好多都係用size,不過我見過有件金魚黃係170/96 then 68 pattern smock都見過有180/96

25 12
發新話題