發新話題

DEVGRU / SEALs Poison

引用:
原帖由 felix923hk 於 16-5-2014 17:02 發表

我的6094 Setting^^

主體
- LBT-6094B (AOR1) *  (Toysoider)

前方配置
- UTILITY POUCH  ( AOR1 )*  ...
Nice setting~

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 18-5-2014 02:43 發表

所以,雖然我等左套apr1 combat suit 好耐,
但我真係唔敢膽粗粗拎1000銀去訂套連版都無得睇嘅combat suit,
到時到貨先發現色差差天共地,都唔知點算好
初步睇sample 同semapo 好似,不過我都睇緊最終版本~

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 19-5-2014 07:26 發表

我之前訂唔使喎~ 不過後來因為某啲原因取消咗訂單, 所以訂咗semapo

FFI sample 我係丁丁army睇(不過佢唔係for俾街客睇sample), 我覺得同semapo好接近, cutting 冇semapo 咁窄, 唯一係spandax 料變咗冇彈性

最後係, DEVTSIX嘅人一再同我講, 市面上冇可能有廠可以用到真布料, 因為全部要同美國政府報數, 用剩嘅料都要俾翻政府... 所以呢, 幾間廠話自己用真布我都R晒頭

引用:
原帖由 jn_jona 於 18-5-2014 14:23 發表
係呢,想問下用copy maritime盔既師兄用緊咩牌子?
Fma既好似叫最好,但d做工聽聞都好是但
FMA 已經算好好喇~

引用:
原帖由 rYaN 於 19-5-2014 16:52 發表

美國某online shop都可以賣aor1/2布出口啦!有咩咁出奇,識人攞得多仲平呀
我都見有得訂, E海灣都有, 所以我唔明點解DEVTSIX嘅人咁講

引用:
原帖由 Masgrey 於 19-5-2014 17:28 發表

而家4 5千蚊有褲著啦.
我情願隻色差d都唔情願著老番...haha
不過大家各有所好啦..有人只為個"look"
有人為look得黎又要為堅野
其實係真品AOR1貴, 所以覺得REPLICA嘅售價唔抵
因為好多REPLICA賣嘅價錢, 同真品MC color嘅價格好接近

但係無奈地係鍾意玩AOR1, 所以玩真品同REPLICA就各有所好喇~

引用:
原帖由 JAKE3721 於 19-5-2014 22:56 發表
https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/10366301_101524791511229 ...
You got a very nice set of gear~

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 20-5-2014 00:13 發表
不過我真係等左好耐喇...
今個星期放假再上JJ army睇實版,
如果OK, 我就直接訂喇....
希望FFI 唔好冼我啦

我好小氣嫁, 貼大字報嫁
我覺得唔使擔心嘅∼我都會訂一套∼

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 20-5-2014 00:31 發表
依段片係幾款AOR1 比較:
https://www.youtube.com/watch?v=RDGobJKzs4I&hd=1

其實都總會同CP 有出入
呢條片係我朋友做,當初我都係問佢地揀咩牌子好∼

引用:
原帖由 MK~ 於 20-5-2014 00:41 發表
今日見丁丁FACEBOOK話個FFI sample到左鋪頭
話用料同顏色唔會變,細節會再改...唔知佢想改乜
精益永精,對用家係好事∼

引用:
原帖由 MK~ 於 21-5-2014 19:47 發表
我又曬下!

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamai ... -9/10390318_1015407 ...
Very nice 啊, 劉翔~

尋日特登帶埋套SEMAPO 落丁丁Army 度攞套FFI 做比較∼

結論係,早啲出FFI,我應該唔會買SEMAPO,因為價錢差一倍

ps. 圖中FFI 為未完成品,手臂側袋未車魔術貼

附件

23-5-2014 14:30

仲有一點係,Semapo 做咗Army cut,  FFI 先係Navy cut

所以我會買多套做spare~

引用:
原帖由 loki 於 23-5-2014 15:10 發表
點解我覺得TS 都唔好睇,間間都話真布,但點解同真個件品質差一截?
因為真品本身都會因為一水水貨而有出入, 而replica 就算係用真布, 都總會有啲差別~

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 23-5-2014 16:32 發表

琴日去左睇個版, 之後…

放低左錢…
Haha∼佢真係做得唔錯架,性價比好高∼

發新話題