發新話題

KWA HK45 簡單開箱

KWA HK45 簡單開箱

舊年馬記放風話出HK45, 就諗住等埋馬記再觀望下
直到早幾日馬記出左, 見到個decock都ok失真既情況之下, 最後都係決定玩ksc系統算

Umarex H&K series盒

KWA HK45

盒內物

右邊marking

底牌

彈匣 .45 marking

彈數marking

HK45 marking

O-ring barrel (膠管 )

大部分解

雙點hop-up

Trigger group

sight picture

lock滑架大約10次左右已經有些少磨損, 仲要多數用power stroke

同埋個無彈個陣個slide catch唔係好確實, 應該要自己sip野加厚

本帖最近評分記錄
  • gtoray 威望 +10 相片分享 24-4-2014 15:48
  • gtoray 金錢 +10 相片分享 24-4-2014 15:48

d相搞掂
因為要就file大細所以縮細左d相, 傷眼請見諒

Marui 放鎚個動作好似分開左2次咁(禁制放2/3, 鬆制再放1/3)
而KSC/KWA 跟番真槍咁, 一落個decock制就放晒
可以參考番下面2條review
Marui HK45 review(5:30)
http://www.youtube.com/watch?v=O7YU8zk7-aE

H&K HK45 review(7:30)
http://www.youtube.com/watch?v=rq-c3L0jB-k

引用:
原帖由 2slow 於 24-4-2014 15:04 發表

呢個版本唔知香港仲有無呢
ching片入面果支真槍尼架

請問有冇ching可以講解下點拆份飛機座出黎
係youtube搵到幾條片都係話係飛機座個凹位向入推
小弟拆左粒六角螺絲出黎之後就冇頭緒啦

引用:
原帖由 tf141 於 24-4-2014 23:08 發表

ching想換飛鏢?
小弟拆過USP Compact同埋MK23, 唔知HK45係點
但我拆親都係搵野撬出嚟
純粹見個飛機有小小卡所以拆出黎上油
原來一撬就拆到

BTW 岩岩發現條recoil guide rod個頭做到好似音叉咁, 打到後定會聽到有d尖尖地既金屬聲

發新話題