23 12
發新話題

[認真] 香港越來越小槍舖行

回覆 15# 的帖子

好老實,玩具槍都有分級數既,就好似玩車一樣,
玩支平價vv e 又係射膠珠,玩支m4gbb 砌到過萬又係射膠珠!
每人追求既都唔同,貴有貴玩,平有平玩!
而且以香港嚴格的槍械法例下,更姑勿論用真槍價黎比較!

supply and demand
你睇下一街都係金鋪同藥房, 你不如叫大陸開放玩氣槍啦

引用:
原帖由 hang2 於 21-5-2014 14:09 發表

有時玩具仲貴
手工嘢,一向都係貴過"啤"出嚟嘅嘢啦。

引用:
原帖由 kks_ice 於 21-5-2014 13:05 發表

如果有槍舖係海港城開或者IFC開就好啦。近我。
如果係IFC開氣槍店? 級數(價錢)都一定係專做強國人生意啦!

我係干德道住! 唔通要其望中環LandMark有玩具槍店咩! 有車有腳都去廣華街啦!

以前中環有間賣真槍叫HONG KONG SPORTING ARMS而家個老闆退休了! 槍店關門大吉了!

其實槍舖就算開多幾間來來去去咪又係果D野,
上網睇基本上仲多料過行舖頭,
去舖頭最多都係睇下實物D質感
而且WARGAME產品出得咁慢,
好少話行行下見到新奇野,就算有都一早上網知左
依家出槍街都好少真係行,多數都係有哂目標買完就走...

引用:
原帖由 FPKHG 於 21-5-2014 15:50 發表
supply and demand
你睇下一街都係金鋪同藥房, 你不如叫大陸開放玩氣槍啦
倒門神米咁大逆不道都講得出

如果你係槍迷,閒時總會以尋寶嘅心態落去走轉,有一兩間總會習慣性到一到,好似Q記A記等等,有時都會尋到寶搵到心頭好,至於消費平貴就各有所好啦,正如有人鐘意玩Model 玩明星仔,有人就北上國產...各適其式

引用:
原帖由 manix 於 22-5-2014 05:05 發表
如果你係槍迷,閒時總會以尋寶嘅心態落去走轉,有一兩間總會習慣性到一到,好似Q記A記等等,有時都會尋到寶搵到心頭好,至於消費平貴就各有所好啦,正如有人鐘意玩Model 玩明星仔,有人就北上國產...各適其式
尋寶嘅心態我仲會係睇D我唔會買既野,我只玩GBB,但都會睇下AEG有咩出

23 12
發新話題