發新話題

[Marui] 馬記都出GBB M4.....

用唔用到真品Charging Handle
signature oversize

the outer barrel is an aeg one...?

匣重約500g.

回覆 15# 的帖子

睇過條片, 覺得除左槍身好過KSZ(應該係KSZ槍身做得差 ) ,
其它地方如後座力,氣化,仿真度,價錢,用料,以馬記氣動野唔太覺得會比KSZ有優勢
同埋佢果個唔多似真數身, 感覺馬記支野好似名氣大過實物,好似MP7咁。。

不過未出冇定論, 作為粉絲呢支都冇咩興趣,
利申: 以前玩過1x支馬記AEG ,幾支GBB

不過就算係行真數我都唔會買了,因為見到made in japan 果堆字我就唔想買了。
引用:
原帖由 gainax 於 15-5-2014 12:52 發表
睇過條片, 覺得除左槍身好過KSZ(應該係KSZ槍身做得差 ) ,
其它地方如後座力,氣化,仿真度,價錢,用料,以馬記氣動野唔太覺得會比KSZ有優勢
同埋佢果個唔多似真數身, 感覺馬記支野好似名氣大過實物,好似MP7咁。。
...

可能而家各系統既GBB M4越做越好,越做越靚, 馬記。。。
只怪太遲推出市場了,
最近既豬HK M4需然偏貴,但氣化以豬HK牌面宣傳得咁密,差極有番咁上下又全鋼件構做又算像真,
馬記如果售價三千左右定位落場槍仲有得同KSZ/豬HK競爭下,
不過我諗大作起碼四千起跳冇走雞, 未計打唔打得topgas要換件
四千都夠買3支豬皮WOK kit加夾, 兩支VVE, 一支Lm4原廠已鋼火控加四~五夾。。。
除非馬記有明顯優勝過人地方

正爆喇!!!又可以上啲好野上去改look,又可以爽爽打,再加上無敵hopup射程。GHK又等極都冇。馬記真正信心保證!快啲出啦!到時大把周邊配件給marui無限支持。開心開心!

樣品槍都打得,應該同mp7果時一樣,好快見街…
幾時出mp5…

UNDER DEVELOPING

回覆 36# 的帖子

如果GHK做到佢地講的宣傳的一切。當然冇問題啦。不過....希望無吹水快啲出啦。 好野係有玩家欣賞的。

回覆 36# 的帖子

"明顯優勝"  就是有名氣同埋一斑粉絲...:
你的日子如何,你的力量也必如何

引用:
原帖由 於 15-5-2014 14:17 發表
樣品槍都打得,應該同mp7果時一樣,好快見街…
幾時出mp5…
分分鐘快過GHK... 出scar,mp5,M14 就好啦

話時話GHK 果支出左去邊? 新年吹到5月中都未見街.

轉自道樂

7/26-27に秋葉原で東京マルイフェスティバルが開催される。その際には試射をはじめ、価格や発売予定日が明らかになりそう。早ければ7月に量産体制が整い、8月の発売もありうるとのことだった。価格だが、次世代のM4 SOPMODが54,800円で一つの基準となるとのことで、そこから少し高くなるような話でもあった。59,800円くらいか?

定價以次世代SOPMOD為基準?
咁馬記唔洗玩啦...

引用:
原帖由 怒人甲 於 15-5-2014 14:21 發表
"明顯優勝"  就是有名氣同埋一斑粉絲...:
粉絲呢家野... 又唔止MARUI 有既

先說上面提到匣重500 克,其實偏輕的,
GP PMAG 應該430 克,GHK M4 五百幾,KSC就唔洗提
如果為著真數去玩MARUI 基本上SIDE 氣,倒不如說是無傷太大資源下添加一些時髦元素,同時又鞏固下固有客源。

先估下價,次世袋索價郁下6 萬羊,圍番HKD 4 千2 ,仲要愈出愈貴,估計要填番條天文數字開發費。
至於GBB ,以之前頭炮MP7 計,竟然只賣32000 羊,雖然個殼十足舊版AEG,而舊版AEP 已經要28000 羊,
雖說用同一個殼慳了開發費,但GBB 比AEP 版貴得4000 羊,當然如果說套GBB 件開發需要400 羊ONLY 是太簡陋的想法,
但撇除頭炮爭客定價這原因,估計GBB 開發並非太高。而且市面上GBB 系統應有盡有,說完全不抄是呃人的,
參考下總會有,故此估計成槍價定然低過次世袋,以外觀比較近似的S SYSTEM 舊世代M4 羊45800 同M4 SR 16 羊38000 來考慮,
估計M4 RAS GBB 定價約莫是 羊48000~ 55000 ,即HKD 3360 ~ 3850 左右。

這個價對玩熟GBB 的人來說是偏貴的,
但對於沒玩過M4 槍型GBB 的朋友來說,如果真是「一步到位」<-- 台灣仔最喜歡說的對白,不用換呢換路,
落場無痛打足一日的話,仍然是有非常大的吸引力。

至於片中見134A 都可以順到呢個程度,對於用開TOPGAS 起跳的香港市場來說真是沒太大憂慮。

BTW 自己非M4 熱忱者,MARUI 出得好與不好都不打算買,分別就是出得好的話就氹下身邊朋友買入之後借黎玩而已。

原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 ayaka 於 15-5-2014 15:05 發表
轉自道樂

7/26-27に秋葉原で東京マルイフェスティバルが開催&# ...
我反而估佢個價略低於SOPMOD M4
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

發新話題