27 12
發新話題

[Marui] 馬記都出GBB M4.....

引用:
原帖由 carl 於 17-5-2014 00:46 發表
見佢個HAMMER 短左一節, BOLT 底又有2個凸位, 唔知有咩用...
撃鎚做短左估計係好似我們牌咁,容易比條bolt退後,
BOLT 底前面凸起估計係令撃鎚下壓角度更低或固定條BOLT個軌度
後面就加強連發撞角接觸面令更耐用和更準確吧
鈍段估

引用:
原帖由 2slow 於 17-5-2014 10:07 發表
再有新相, 睇黎條bolt都會因為hopup而造短...仲有charging handle...
馬記設計都係為實用方便為主, 今次Gbbm4外表上無乜地方做到肉酸既已經好好, 我仲以為佢會好似kxj外表咁。。。
要像真都係唯有等下GHX了

引用:
原帖由 Dave 於 20-5-2014 16:27 發表

道樂話可打30 ~ 40 粒一匣,入一次氣可玩2~ 3 匣云云,打個中間數即係入一次射90 粒,
而見佢試射用134A 都又快又爽,似乎冇得輸。
至於個氣匣.. 最起碼冇4 秒收皮傳說先...
單發定連發? 其實MP7介紹時都chok得好勁,當時睇過啲人都講
,但之後見街就唔同了, 所以我覺得佢把槍係調過後座力先擺出黎
唔覺134a可以保持加大後座力&rof打到連發90飛,因違反物理現象,就算兩匣都唔得吧。。
如果得,馬記支mp7氣化都會比kw@好?

至於4秒傳奇, 其實好多GBBM4都做到
唔明有咩好值得宣傳,一件產品不斷硬銷只會有反效果 , 話GBBM4叉4秒打到連射兩匣就係傳奇

回覆 129# 的帖子

相信馬記敢講,清一匣都冇咩問題,氣溫夠幾點放或單發放慢清匣兩夾亦可能,但唔多信134a會得

豬M4估佢切氣機構&嘩佬唔識合叉滿打掛, 不過無咩所為打得先重要,
乜唔係話五月出貨? 而家都快月尾台灣都冇消息, 發現佢量產實物既圖都冇張. 影片成日都話樣版,
唔係真係有師兄咁都落訂左? 我都等下開箱先算

回覆 132# 的帖子

雖然性能啲野總有得執, 不過唔想每次買槍都要執過先玩 除非佢有人冇
馬記係業界最大既廠,以佢一向產品QC穩定性肯定最好,設計亦不會差
唔想玩KSZ,VVA,VVE等得都係最好等下馬記了, 我都只係唔鐘意馬記內構同埋貴先等下豬HK,
中短都有只差一支靚靚長既AR

引用:
原帖由 桸藍 於 22-5-2014 23:18 發表
其實依家WA System 平中貴都有齊,買枝GP DIY版唔包匣都唔使2000,重要share得返屋企D parts,我對GK都由期待去到觀望,聽講GK最後重要得工程版marking。家中已有枝PR IME WA,真係唔知等佢好定買SET GP好
既然師兄都有支派米,可以入支最平既wok kit試執粗玩下,
火控bolt飛機橫掂啲野通用以後冇蝕,豬皮bolt set散賣都5百

不過想轉玩新系統就等豬HK了,唔急最好等一段時間,除左某一兩間可即食,氣槍呢啲野,第一,二批大家明

回覆 141# 的帖子

群眾壓力下有都唔奇,以前蛇牌就係例子, 枉我當時5k入最最最差既第一版仲花成千蚊去整marking…

而家既年代賣得貴真marking都冇真係難啲出手(KAC唔值錢鐳刻都唔比個...),未出個邊係唔係都讚好又妥協,
難怪可以二千五買到冇頭冇尾冇marking冇內管既槍,真係唔知好嬲定好笑, 不過做得好我都會硬食,鬼叫係AR迷  
好似越講越離題

馬記野構造方面係咁上下像真水準,今次像真方面最大賣點都係個真槍表面處理到,

講到最後, 始終馬記一向個較貴售價令人有卻步,亞鉛內構打topgas遲早要比水換內件,
GBB應該同AEG一樣越來越平唔應該越貴, 台版KVVA就做到,
新槍型,有marking,鋼火控,氣化好,造價唔貴, 各廠應該參考埋呢一點

回覆 148# 的帖子

開膛式既Bolt lock算係消耗品, 可能馬記個設計更耐用都未定,只係唔好睇
不過我都係比較偏好VFZ個種鋼塊替換設計.實用與像真共全

引用:
原帖由 poloyau 於 27-5-2014 11:31 發表
講耐用呢樣馬記又做得幾好,好似支G17, 打咗七八年都重好精神,本來想換個magazine catch, 見佢入面原來加咗塊鐵(吾知係唔係鋼)所以最後都冇換,呢樣KSC Glock 就冇佢做得咁細心.....
KSZ 支Glock好似一直唔係sys7? 馬記個支比佢後出咁耐又比佢貴唔少,唔比佢好都冇人會買?
講起Glock,小弟除左文具舖玩具槍外, 第一支貴價氣槍就係KSZ Glock 17,
十年八年前印像賣450,台版有Glock marking 膠身, 當年馬記膠身m9要6百幾無錢買先買佢,
朋友支電槍馬記M4RIS先1800左右,豬皮栗米筒二千頭,而家倒轉唔止, 所以.而家唉

回覆 152# 的帖子

原來如此,謝謝指正

引用:
原帖由 saswilliam 於 28-5-2014 11:54 發表
我都有支KSC Glock18C,第一支blowback氣槍,連G&P金屬slide。2006年買打左9年幾乎係落場專用side arm,到此刻都用緊。
KSZ G18c小弟都有,又係膠身台版,當年都唔算貴,人生入手第一支連射GBB,
當時叉氣打個種連射震憾令到而家都回味,所以玩GBB長槍一直追求連射個種感覺
GBBR就係要玩連射先爽

27 12
發新話題