69 12345
發新話題

[VFC] HK 416選擇

HK 416選擇

請問如果要落場打vfc 好啲定we好啲??

GBB? Aeg?
What u need?^^
N would u care on marking?

vfc 無玩過,我用we 因為 d匣平同輕, 1雞清匣無問題,但我打單發多,唔知場場full 雞會唔會好快打柴.
無marking 可揾槍鋪搞,我就噴左沙色算

我果陣都簡左WE

引用:
原帖由 djkindjkin 於 28-6-2014 13:53 發表
GBB? Aeg?
sorry 唔記得講 係gbb
最好有marking,不過我見vfc評價好似一般咁,唔知佢2014版有無改進
同埋we嗰支好似比較見到有咩評價咁

引用:
原帖由 djkindjkin 於 28-6-2014 13:53 發表
GBB? Aeg?
呢到係GBB專區.....

回覆 5# 的帖子

Go for vfc 2014ver! Steel internal parts already!

引用:
原帖由 toto0321 於 28-6-2014 07:43 PM 發表
Go for vfc 2014ver! Steel internal parts already!
Steel parts唔代表唔爛野....

引用:
原帖由 rYaN 於 28-6-2014 20:09 發表

Steel parts唔代表唔爛野....
師兄意思係都係睇彩數,抑或係嗰啲始終都係損耗品
另外vfc能夠一雞清嗎??
ps我從未擁有個gbb,我主要係打室內cqb多

論外觀VFC, 論性能睇彩數

VFZ先唔講佢買番黎可否打得爽唔爽, 最大問題係本地既存貨唔確定係咩版本。。
最新版當然煱氣最少,只係你未必買到,聽講用GKM4匣執過後都打得爽
不過都係我們用黎落場比較理想了,至少槍平啲,匣又平啲,氣化亦無問題

回覆 11# 的帖子

係呀,睇餸食飯,有budget 就VFC, 平平地就WE..….VFC, v3 bolt 加Ghk 匣, 好易過火小心小心,小弟支416c, 229mm 內管都爽底中力!

引用:
原帖由 dormal 於 29-6-2014 04:00 發表

師兄意思係都係睇彩數,抑或係嗰啲始終都係損耗品
另外vfc能夠一雞清嗎??
ps我從未擁有個gbb,我主要係打室內cqb多
一雞清絕無難度。
外觀同改裝潛力仲高

vfc2014之前ge版本,我覺得we仲可以同佢比較下
去到2014版本,跟本就係兩個級數黎。

有畢直,就vfc416,無死錯人。

撘單問下各CHING有無試過RA TECH出比VFC M4/416用既NPAS?

回覆 14# 的帖子

我無用過……個人唔覺得npas 實際,打打下鬆左咪又變返大力……不如買多條bolt 改low power nozzle. 帶兩條bolt 出去打……

69 12345
發新話題