發新話題

[VFC] 新人關於VFC HK416的問題請教

回覆 6# 的帖子

師兄哩把好靚仔啊,有沒換過咩parts?落場可唔可以爽打?

回覆 15# 的帖子

made in Germany係真鐵marking

我想問,舊版 VFC 416 身上尾通個位係咪做錯咗,令條尾通會有輕微同下?

回覆 17# 的帖子

意思即係話真槍就統一印made in Germany,而玩具槍就統一印made in Taiwan?

made in taiwan係一張貼紙…新槍時係用嚟遮住左made in germany

岩岩係14入左支。。。。個MIT 是但貼上去,冇遮住MIG

引用:
原帖由 stone515 於 5-12-2014 12:48 發表
岩岩係14入左支。。。。個MIT 是但貼上去,冇遮住MIG
請問師兄入既係2014版,定係以前舊版?邊間店啊?

引用:
原帖由 於 5-12-2014 08:33 發表

輕微向下??
係呀,我朋友拎枝舊版416去某舖整,間舖話舊版下身係有小小做錯,條尾通係向下,所以要換新版身,佢問我係咪但我又唔識,咪上嚟求証囉……

引用:
原帖由 queen 於 5-12-2014 15:38 發表

係呀,我朋友拎枝舊版416去某舖整,間舖話舊版下身係有小小做錯,條尾通係向下,所以要換新版身,佢問我係咪但我又唔識,咪上嚟求証囉……
我哩把 416D 係第一水最初代版,尾通牙係自家數早已確認,但又唔多覺尾通下垂喎....

引用:
原帖由 f22a 於 5-12-2014 16:23 發表

我哩把 416D 係第一水最初代版,尾通牙係自家數早已確認,但又唔多覺尾通下垂喎....

我老友嗰枝都係第一水,咁即係個身無做錯尾通唔會下垂,亦無乜必要換新版身,對嗎?

回覆 27# 的帖子

2014版,身同尾通牙都改咗真數,方便好多,而且老原已經有鋼鎚鋼司牙,Bolt Set 又係新版效能爽好多,所以與其Upgrade 舊版,倒不如買過把新版乾手淨腳……

係14F 買......暫時未有空閒時間試

V記416 外觀、質感 確是其他數一數二, V V E 是沒得比。

係買果陣試, 後坐力一般,遲D得閒架話換後坐套件會好D。

另外有冇CHING可以話我知416 GBB點保養????,係邊要落油,第一次入手。

回覆 29# 的帖子

如果想把槍襟玩啲,千祈咪亂加補品,適得其反……

發新話題