發新話題

[others] 新手想整枝 MK 12MOD1

回覆 60# 的帖子

原來佢唔做海外?咁實在可惜

樓主而家去到咩進展?如果等得不如等下V記新版,多支槍玩又唔洗頭痕

回覆 61# 的帖子

其實等一等埋哈武祭先再決定都未遲...有D野可以一步到位既話不妨一等~
講粽好似只係下個月既事黎~

我都係咁諗,
等佢新版出至定。

其實,我諗個身 d marking 先係最大問題。

如果係 MK12MOD0  只需要任何 A1 包括 Colt, Hydra-Matic, Harrington and Richardson, Balimoy 都得,比較多用 Hydra-Matic, Colt 。

但 MOD1 因為已經制式化左,一般較少用 A1 下身,反而用 A2 前, 中期型為主(S/N 是有特定限制,因為好多玩具 A2 的 S/N 都無跟 Colt 個 S/N list 出,所以可能會出現 S/N 不正確問題)。

只是略知皮毛,如有錯請更新。
603 技術實驗中隊

當年好多SF隊員Mk12 Mod0上身配M4A1下身,Mod1都可能有此配搭不過睇相唔多見。

出於SMGLee的照片,怎看都應有點說服力吧!

其實有沒有人看過,看似是灰色身的軍用MK12mod-1流出照呢!

附件

30-1-2015 19:07

30-1-2015 19:07

引用:
原帖由 0050100 於 30-1-2015 19:07 發表
出於SMGLee的照片,怎看都應有點說服力吧!

其實有沒有人看過,看似是灰色身的軍用MK12mod-1流出照呢!
所以我鐘意上版張相師兄你係用A1下身砌
下面Cap圖正正就提到了GM下身
btw 留意最後一句, 雖然死圖睇唔到樣,
但那人所提及的全新M16A3下身... 係XM16E1來的..

附件

30-1-2015 19:57

回覆 66# 的帖子

大多數都係深灰黑色和黑色,灰色似係早期A2A1同XM177年代先出現
除非佢用M16A1下身吧

回覆 67# 的帖子

我果枝Mod-1, 一睇個gas block就被笑了出來啦.

回覆 68# 的帖子

打伊反恐時代所出的AR軍用槍型多已是師兄所說的例子出現,
就算A1下槍身亦可能重新做色而再推出.

小弟已買到VFC MK12,Thanks各大大c-hing
呢枝槍有乜要留意呀?Thanks

引用:
原帖由 jerry853 於 5-2-2015 20:22 發表
小弟已買到VFC MK12,Thanks各大大c-hing
呢枝槍有乜要留意呀?Thanks
師兄喺邊到入手?
Are You Ready ?!

二手

回覆 71# 的帖子

氣定電?? VFC槍睇定點轉用GHK匣~
另外多D留意D損耗性零件例如BOLT, BOLT STOP果D代理有無貨...
有既就買定少少傍身...其他就壞左先算~

(雖然我最終無買到VFC, 但果陣準備買VFC我係用呢套諗法的)

I just bought the GBB,
ic, thanks c-hing,

發新話題