發新話題

[others] 新手想整枝 MK 12MOD1

VFC咪有成槍LOR~

引用:
原帖由 jerry853 於 25-1-2015 13:15 發表
VFC 果枝ok嗎?
引用:
原帖由 jerry853 於 25-1-2015 13:16 發表
小弟想整GBB
VFC就有齊AEG&GBB的, AEG(MK18款)身邊隊友用落都幾好, 講準比得上馬記~
波箱聽佢上次整槍既槍鋪講都幾靚~

GBB就...有好多人嫌棄呢個牌子一D都唔襟用, 問題多多+彈匣氣化唔好而連射效能差~
我就未用過VFC GBB, 上面果句只係聽香港D CHING COMMENT得返黎~
不過調轉頭諗...VFC其中一個殺食點係外殼好靚!而且原廠件係香港唔算難買到&唔貴~

對於我呢D一年先打得十零場GAME既人黎講....外觀都相當緊要~
因為一年到晚我係屋企拎黎摸下培養感情既時間&機會點都多過落場打既日數

蛇仔?毒蛇?

引用:
原帖由 gainax 於 26-1-2015 23:18 發表

玩得呢d槍型應該主要玩單發? 唔常玩連射快扣基本上各GBB差別不大
VFZ有成槍直接改準佢最省心了~
係就係...不過總會有D人又會撥一撥過去AUTO既, 點都當係一種提醒好D既~
(小弟身邊正正就係有咁既隊友玩呢D槍又嫌GBB彈數少派唔到 )
我呢D揸G5既AUTO一雞都係扣10飛樓下既, 對我影響不大~

不過尋日行開14樓, 正打算問支MK18 GBB時, 店員話支野已經discontinue左...
唔知佢既意思係指只係MK18, 定係所有M4系都停...
(原本仲諗住慢慢等新版彈匣買埋支MK18 )

引用:
原帖由 gainax 於 27-1-2015 13:17 發表
M4好似成日停售,會唔會真係出新版先返貨? 因上年問過M4仲係12舊版上身但台灣一早係新版。。
我玩GBB通常Auto多,但落場咁緊係點放,三連放, 快扣連發派彈冇十匣都唔掂
咁玩隨時打三幾支氣=$$$$
應該係....今朝新鮮滾熱辣地被解答了....

附件

28-1-2015 10:54

引用:
原帖由 loveless 於 27-1-2015 13:54 發表

所以冇提VFC 成槍. 根本買唔到.

不論點砌都好, 總之最先要諗掂既係條外管
1. 如果真數身, 最好先要確定你有o岩用既導氣管, 真係要揾條rifle length導氣管其實都幾閉翳的.
2. 假狗駁長槍管火帽, 同18吋 ...
AEG都仲有....不過樓主想要既係GBB, 一係等一等睇下咩環境先~

http://www.papagoarms.com.tw/Collection/Detail/269

好偶然地望到...當分享下人地既成果吧~

引用:
原帖由 gainax 於 28-1-2015 11:23 發表
wow,如果做得好一定入支黎玩, 等左V記兩年都有
我都觀望左年幾...如果唔係彈匣/氣化果邊始終要搞一搞...
我第一支GBBR可能已經係VFC, 而唔係GHK G5~

引用:
原帖由 gainax 於 28-1-2015 20:35 發表

呢位P大最欣賞佢係砌槍細節上絶不馬虎,特別係槍身刻字同染色方面,加上影相又靚
我冇$$玩都收藏一下靚相都好
我都係...無咁既錢&手工, 欣賞下人地D毒物都好~
P大我都望過佢好多POST, 佢除左好肯做好肯影之外, 仲都算好肯教人整TIM~

回覆 58# 的帖子

上面唔係有小鬼兄提過...佢唔做海外生意咩??

回覆 61# 的帖子

其實等一等埋哈武祭先再決定都未遲...有D野可以一步到位既話不妨一等~
講粽好似只係下個月既事黎~

回覆 71# 的帖子

氣定電?? VFC槍睇定點轉用GHK匣~
另外多D留意D損耗性零件例如BOLT, BOLT STOP果D代理有無貨...
有既就買定少少傍身...其他就壞左先算~

(雖然我最終無買到VFC, 但果陣準備買VFC我係用呢套諗法的)

發新話題