發新話題

新手求介紹war game 場地 >_<

新手求介紹war game 場地 >_<

我哋第一次玩,想試吓玩war game,
因為好似唔夠人,有d沒興趣,又有d話貴唔肯去
依家仲揾&拉緊d朋友去…
上網揾過幾間,但唔知邊d好

情況:
差唔多全部都係新手(得1個曾經玩過一次)… 要租裝…
全部都係女仔(全日制學生)
星期六玩,下午時段(大概係3pm-7pm之類嘅時段)

想揾間人數下限細d &價錢平d嘅場
各位師兄師姐有冇邊d場介紹吓…
Thanks

引用:
原帖由 Dave 於 29-1-2015 12:10 發表

一般來說香港室外場都係咁上下收費,自己裝就200 蚊左右,租佢D 雞裝就 300 蚊左右,
包食飯而家好似唔包答車。

新仔最好唔係打細場,而係打大場,因為交戰距離遠,望到射到都有相當距離,唔傷唔痛,
如果場 ...
吓,要17-20人咁多 …我好努力揾,暫時揾到8個only,估計最多都只係12人…

同埋,點解我揾到d war game場嘅網,好似都係室內場咁,
佢哋都分幾個時段  見佢通常分早午晚零晨, 3-7pm,  7-11pm 之類

三「根」, 大「糖」場, 係指邊度?

Thanks

啱啱揾到d室外場,包埋食飯,價錢竟然同室內場差唔多  
同埋場境都大好多~~咁室外場可能更吸引到佢哋

唉,啱啱睇過一d 室外場,好似唔太夾到個場嘅條件…
最重要係,我哋一開始諗住係室內場,好難先夾好咗d 時間,
如果再改時間應該有更多人去唔到T-T

有冇d 啱嘅室外場/室內場好介紹?
要星期六下午時段(大概係3pm-7pm之類嘅時段
人數估計得12人(依家得8個…)

大棠野戰場地服務中心點解揾唔到佢個網?(死網嚟@@

引用:
原帖由 Dave 於 29-1-2015 12:25 發表

夢想是這樣破滅的

邊係呢種年紀 =3="

引用:
原帖由 tango1997 於 29-1-2015 15:42 發表

你依家至book下星期六?....祝你好運。。。。有就室內室外拿拿淋落訂先啦。。。旺場日子。
唔係呀,係下個月
新年假之後

引用:
原帖由 tango1997 於 29-1-2015 16:26 發表

要注意事項...室外場有d野戰場旅遊車要自己俾錢另外搞。。。不包括租裝備及人頭錢

室內場...亦有d係一個戰區...同時有兩三班客人輪候等打game....比左4個鐘頭錢。。。玩左兩個鐘頭都冇但係就夾埋等左兩個鐘。 ...
吓… 希望唔係咁la

室外場夾唔到,我哋暫時揀咗室內場shxxting wxxkshop
希望唔係咁
另外,見呢間租裝有得揀低火力嘅bb gun, 希望中彈都冇咁痛 XD

引用:
原帖由 ivan0819 於 30-1-2015 10:01 發表
CQB, 唔識打亂打係仲危險過室外, 所謂單發, 極近俾人打幾粒0.7J都唔掂.
打CQB, 最緊要有鬆身衫, 有CAP帽就出埋啦
鬆身得嚟要厚?

著件連帽嘅衫再加CAP帽? @@

改咗去話全港最大室內場嗰間了 ~~
-------
頭:嗰度派嘅面罩 + cap帽
上身: 短T+有帽衛衣+好鬆既薄風褸
下身: legging+運動褲(鬆身)
鞋: 波鞋

覺得如何?  好似好有防禦力咁XD

玩完lu,  好開心
個場有3個,又大又靚~~

發新話題