發新話題

迷G17 SAI 開箱

本主題被作者加入到個人文集中

附件

15-12-2015 20:51

最近打得多手槍終於爆野,似係撃鎚
唔知師兄你地知唔知邊隻代用件啱用

回覆 107# 的帖子

原廠....
本人試過WE G18 唔得.裝上去個鎚太高.會卡飛機座
話說SAI 版擊鎚係特規, 就算訂呢家賣緊街既V_C GLOCK 擊鎚 都要汁一汁 同飛機座有接觸果面. 唔係都會卡住 . (PS: 我果枝係第二水既貨.)

回覆 108# 的帖子

我支係G17Gen4 , 其實同SAi版唔係一樣內件?
原裝件唔知邊到會有

引用:
原帖由 gainax 於 16-12-2015 01:56 發表
原裝件唔知邊到會有
試下搵鋪頭幫你訂?....
試過晒SAI擊鎚係有D分別

回覆 110# 的帖子

如果得原廠件啱咁唯有訂多幾件,唔該哂師兄

引用:
原帖由 gainax 於 16-12-2015 01:56 發表
原裝件唔知邊到會有
G兄有無check過 gen4及SAI版本的件是否兼容?? 我都想知
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

再補充幾張圖...
訂果時我有問過SAI 用唔用得. 佢就答我要訂既話GLOCK擊鎚 V_C廠商得一種擊鎚比你簡.
果時我係訂一個擊鎚組.佢話會平D我順便當備料.

上圖係左邊係新訂既V_C 擊鎚 右邊係SAI版既.明顥有分別.以同飛機座接觸面:左比右厚
正常泥講SAI 版擊鎚個三個形既會有條彈簧令舊野一直保持拉後..(講得唔係好清楚,不過有SAI版拆過會明) 而左圖果個係冇裝彈簧既位置,而我換左之後就冇裝彈簧.
所以...汁一汁個面. 下圖

而WE G18 既擊鎚就更加接觸面更厚(印象中得應該係個PIN位比較高),唔建議買WE G18擊鎚汁.

回覆 112# 的帖子

我冇SAI版
113樓師兄解釋左, 咁唯有玩返原廠件

回覆 113# 的帖子

香港唔知邊到有迷版原廠件呢?

Q記有,正呀喂

引用:
原帖由 gainax 於 16-12-2015 20:07 發表
Q記有,正呀喂
係Starkarms件?
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

回覆 117# 的帖子

係呀,即入左隻撃鎚。G香港M 4件都有正

以後唔洗去台灣訂咁麻煩

引用:
原帖由 gainax 於 16-12-2015 22:31 發表

以後唔洗去台灣訂咁麻煩
請問這個撃鎚要幾錢?

發新話題