26 12
發新話題

膠劇6

取消高亮
引用:
原帖由 gtoray 於 19-5-2015 11:11 發表

有安檢!所以收埋體內好合理
不過,吞吐量就是大了左d
擺副牌九落去

引用:
原帖由 rho837 於 19-5-2015 01:45 發表
嘩! 係咪強國作品?

見到呀大嬸個表情! 你們話係流長隻老虎一都唔出奇! 夫妻相之如做戲個樣實在太硬膠膠.......

我堣像流長呀!

劇情係抄俄佬套烈日灼人2片尾
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

慘得過呢幾味都有市場嘛
引用:
原帖由 loveless 於 19-5-2015 11:47 發表

但從番編劇角度睇, 在行內佢已一夜成名

有晚我響食肆, 焗睇武則天. 成半個鐘就係幾條磨碌騎住馬響樹林跑來跑去, 口中柒柒柒柒柒甘叫馬跑, 都唔知做乜.
與其睇呢D, 我寧願要騎呢手榴彈.
小弟冇點睇呢套,開叉果集當然冇睇,講開武媚娘傳奇擺明就係市場學中針對特定市場區間(market segment)既產物,用地球話來講即係師奶劇
1. 媚娘(原本)係個(單純的)好人(嗎?),受皇帝寵愛,令該市場區隔的自標群(即係師奶)產生妄想,呀唔係,係美妙的幻想
2. 周圍總有幾個奸既女人唔咁做就會死既咁以針對自己+害死自己為生存目標,結果當然都係最後武士兼天天網恢恢,天地有正氣的勵志,女仕們也因為她們日日都受到逼害的"現實"找到代入感、找到抒發空間、順應了女人JJ被媽打剪走既被害妄想同報復心理,彿洛依得既陽具拜理論好有用地解釋了很多事XD
小弟唔明白既係(除泰國以外)係地球基本上唔係男就係女,點解玩針對逼害就一定有女人份?

早排因為8掛睇左呢個網頁
https://hk.celebrity.yahoo.com/news/-%E5%8A%87%E9%80%8F-%E6%85%8E%E5%85%A5--%E3%80%8A%E6%AD%A6%E5%89%87%E5%A4%A9%E3%80%8B%E5%90%8C%E5%8F%B2%E5%AF%A6%E6%9C%89%E5%92%A9%E5%87%BA%E5%85%A5%EF%BC%9F-035919458.html;_ylt=AwrwUEh8MV9VHlAAdJy4ygt.;_ylu=X3oDMTByajVjNzRjBGNvbG8Dc2czBHBvcwM0BHZ0aWQDBHNlYwNzcg--
個人閱後感想係成個真實的武媚娘傳奇中,最奸既可能就係武媚娘本人

話說未播之前女友睇完預告就話一定要睇,咁啱我又睇完上面個網頁再同女朋友講個內容,佢原本唔信,同場有多個人證實之後佢就信左,之後女友是繼續追呢套劇,信唔信/是否史實已不是考慮因素矣
引用:
原帖由 ohnavi 於 19-5-2015 12:48 發表

愚民都會慢慢進步,現在有internet多左選擇,
大陸好多年輕人都開始頂吾順佢地不斷諜戰抗日再國共不斷loop既劇集,
我估佢地拍呢類劇應該有funding
講開抗日劇,雖然劇情無限loop,個人以為唔知點解係內地有一定市場,女友既媽子係其中一個,而我地都很肯定佢冇打過仗
如果搵番之前拍過既劇集,拍一套復仇者聯盟,hmm...抗日者聯盟,唔知收唔收得呢?
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

最近劉翔個老婆就尼一套劇回應記者,話個劇本係根據歷史發生過既改編……

另外,此劇被內地相關部門勒令禁播

我睇舊版武則天,曉慶姨做武則天,寶國哥做高宗

無論史實服飾劇情都係經典!

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

唔係無故炒舊post,劉翔宣佈已經同個位女仕離佐婚,有傳因女方昆佢話有佐,有網友笑言“因佢生佐隻手榴彈?”

手榴彈,why?

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 Hamlet 於 25-6-2015 23:03 發表
唔係無故炒舊post,劉翔宣佈已經同個位女仕離佐婚,有傳因女方昆佢話有佐,有網友笑言“因佢生佐隻手榴彈?”
照咁睇個手拉炮彈應該可能係呀瘤L故意室入佢前道個洞穴內!

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 26-6-2015 00:13 發表
手榴彈,why?

ic

《河湟有感》司空圖

26 12
發新話題