35 123
發新話題

[Marui] 鋼inside frame for 馬記 1911 (合鋼師奶用)

鋼inside frame for 馬記 1911 (合鋼師奶用)

之前有個朋友笑我話
“你又話你支nighthawk全鋼,inner frame都唔係鋼,係到吹水”
果時好想買井井1911換入面條inner frame黎換
不過今日見有廠出左鋼inside frame
好無問題家陣我換埋鋼等佢變成全鋼
裝上去好fit, 睇黎要d時間去磨合
但係無咩大煩處
我手多拋拋光d軌
順好多
同埋價格合理
唔再怕1911鋼師奶磨壞中身
(另外有“鋁”inner frame賣岩哂換左鋁架既朋友,無記錯係七條魚)

附件

19-5-2015 23:28

馬記1911既最後一塊砌圖

而家玩玩槍太幸福啦
我生得聰明得罪你咩!!!

出埋比馬記G17就好了

BTW, 支nighthawk係cerakote黎? 咁快花左甩油

回覆 3# 的帖子

果d係磨野既金屬粉黎姐
師奶頂果d就係入cqc既花
因為我拎落場博殺用
同埋其實些啦曲都算易花....

so pretty

其實而家隻cerakote 同以前隻DuraCoat邊隻耐磨D? 都係好多色玩
當年聽台友講DuraCoat處理得好堅耐磨

唔咪嗎!Cerakote 係好強表面處理,跟著指示噴係好好好難括花及甩油!

回覆 7# 的帖子

算係好強
但係比我不停抽插CQC(Kydex自家造)
都係會有花
噴我就係f__到噴唔會係佢地問題
同埋經常用手摸到既地方都會甩
(你見到張圖個safety係甩油, grip safety無事)
btw得silde甩油,下身完全無事

附件

20-5-2015 10:34

呢把野唔係行 SRC 系統? TM 件都通用??!
你的日子如何,你的力量也必如何

回覆 9# 的帖子

咁我唔知啦
我換埋馬記飛標
pdi管紫膠,弱d既hammer彈弓
好好打

回覆 6# 的帖子

小弟有支f__出既DuraCoat ptw
耐磨係真既,撞極都未甩
但係好易花 我用手指甲都可以整花

引用:
原帖由 laiwangkai 於 20-5-2015 10:26 發表
算係好強
但係比我不停抽插CQC(Kydex自家造)
都係會有花
噴我就係f__到噴唔會係佢地問題
同埋經常用手摸到既地方都會甩
(你見到張圖個safety係甩油, grip safety無事)
btw得silde甩油,下身完全無事
唔係掛, cerakote 官方abrasion testing捱到砂紙5千轉先磨損喎
kydex料可以粗過砂紙,抽插到甩油? 定師兄日夜不停抽插
https://www.youtube.com/watch?v=ksj-XJzVQik

回覆 12# 的帖子

我未有咁好精力日夜抽插
但玩左半年就開始甩油

引用:
原帖由 gainax 於 20-5-2015 08:23 發表
其實而家隻cerakote 同以前隻DuraCoat邊隻耐磨D? 都係好多色玩
當年聽台友講DuraCoat處理得好堅耐磨
跟據d鬼佬講係cerakote耐磨d
再加上cerakote更耐熱 噴埋槍管都無問題 (當然真鐵先用到)

我都有朋友經f__噴左.....鋼既生金秀,鋁既易花.....仲老連咁貴

35 123
發新話題