發新話題

[Marui] 鋼inside frame for 馬記 1911 (合鋼師奶用)

鋼inside frame for 馬記 1911 (合鋼師奶用)

之前有個朋友笑我話
“你又話你支nighthawk全鋼,inner frame都唔係鋼,係到吹水”
果時好想買井井1911換入面條inner frame黎換
不過今日見有廠出左鋼inside frame
好無問題家陣我換埋鋼等佢變成全鋼
裝上去好fit, 睇黎要d時間去磨合
但係無咩大煩處
我手多拋拋光d軌
順好多
同埋價格合理
唔再怕1911鋼師奶磨壞中身
(另外有“鋁”inner frame賣岩哂換左鋁架既朋友,無記錯係七條魚)

附件

19-5-2015 23:28

回覆 3# 的帖子

果d係磨野既金屬粉黎姐
師奶頂果d就係入cqc既花
因為我拎落場博殺用
同埋其實些啦曲都算易花....

回覆 7# 的帖子

算係好強
但係比我不停抽插CQC(Kydex自家造)
都係會有花
噴我就係f__到噴唔會係佢地問題
同埋經常用手摸到既地方都會甩
(你見到張圖個safety係甩油, grip safety無事)
btw得silde甩油,下身完全無事

附件

20-5-2015 10:34

回覆 9# 的帖子

咁我唔知啦
我換埋馬記飛標
pdi管紫膠,弱d既hammer彈弓
好好打

回覆 6# 的帖子

小弟有支f__出既DuraCoat ptw
耐磨係真既,撞極都未甩
但係好易花 我用手指甲都可以整花

回覆 12# 的帖子

我未有咁好精力日夜抽插
但玩左半年就開始甩油

回覆 21# 的帖子

我比鋪頭搞家
收得都幾貴
果時真係諗住可以落場博殺都無事
而家都開始有小小花(無跌過)

搵返F__啦
佢地好好人肯幫我補返油
因為佢地話R位入CQC會"穿"好正常(佢地話唔係甩油係叫穿左)
但係safety會穿就不解
佢地肯幫我補返油

回覆 28# 的帖子

近4K美金一支手槍要諗諗

引用:
原帖由 maxyeung 於 27-5-2015 23:52 發表
樓主, 我想問一問,你支馬記night warrior 同我支馬記desert warrior 4.3,其實係咪可以配件兼容呢?
我果支係鋼Nighthawk custom唔係馬記既
另你所講既兩支有部分件係通用

回覆 33# 的帖子

Marui系統
上nova件除左grip safety  之外全部直上

發新話題