發新話題

[VFC] V記正式推出mk18 gbb 2015 [37樓更新圖]

引用:
原帖由 FunggI 於 5-7-2015 18:49 發表

但鋼實淨好多既
不過唔怕撞爛其他野既話
一分錢一分貨ma

就算蝕都係慢慢蝕

不過我最驚都係個槍身
我生得聰明得罪你咩!!!

v 記支亞鉛煲好似冇咁易爆, 换左鋼煲小心個身越打越鬆

但我發現支MK18 上下槍身唔算好合得好埋,遲D補相,似乎係預左位比佢震??

但今次要讚下V記,全部用哂鋼制小零件,選擇掣確實不走位, 新槍買番黎都有哂rail covers(開盒已裝好) ,棍仔, 除左燈,鏡,槍帶 都冇野好換。

不過個人偏好Magpul托,真品直上免修

引用:
原帖由 stone515 於 5-7-2015 22:40 發表
但我發現支MK18 上下槍身唔算好合得好埋,遲D補相,似乎係預左位比佢震??

但今次要讚下V記,全部用哂鋼制小零件,選擇掣確實不走位, 新槍買番黎都有哂rail covers(開盒已裝好) ,棍仔, 除左燈,鏡,槍帶 都冇野好換。;vv ...
全部小零件係鋼? 咁低? 以前DX版收3千5
師兄打開個上身睇下係咪新版? 個耳仔位舊版係凹左

回覆 49# 的帖子

授權刻字DD 9"戰術軌道系統,新款Military軍事鈦黑色。
DX版配備全鋼製附件,10.5吋鋼製外管、鋼製防火帽 。
鋼製射擊選擇鈕、鋼製彈匣釋放鈕、鋼製扳機、CQD鋼製槍背帶環

耳仔位即係咩@@?

回覆 50# 的帖子

上槍身後pin位,舊板有個凹槽
Are You Ready ?!

回覆 49# 的帖子

vfc舊版Lower receiver 好弱,有朋友的斷左,2015版有沒有Improve 呢?

引用:
原帖由 stone515 於 5-7-2015 23:27 發表
授權刻字DD 9"戰術軌道系統,新款Military軍事鈦黑色。
DX版配備全鋼製附件,10.5吋鋼製外管、鋼製防火帽 。
鋼製射擊選擇鈕、鋼製彈匣釋放鈕、鋼製扳機、CQD鋼製槍背帶環

耳仔位即係咩@@?
唔知有冇師兄可以磅下支槍話我知幾重呢

引用:
原帖由 FunggI 於 5-7-2015 23:42 發表

唔知有冇師兄可以磅下支槍話我知幾重呢
14樓寫2770g...不過個人覺得係未計匣~

引用:
原帖由 gainax 於 5-7-2015 22:54 發表

全部小零件係鋼? 咁低? 以前DX版收3千5
師兄打開個上身睇下係咪新版? 個耳仔位舊版係凹左
應該唔係全部呀...?部份零件同火控係鋼咋掛~
416都係唔少鋼, 都係唔過3000呀~

回覆 55# 的帖子

都好啦有唔少小零件鋼做。買過一Set鋼掣先知幾貴

今日行過E興趣......
V記M4 RIS GBB DX版 $2500
      MK18 MOD 1 GBB DX版 $2890

DX版即係除BOLT之外全鋼內件?
獨立序號....授權刻字.......新版416匣.......

看看K記同方仗牌....
K記M4 RIS 賣2690, 跟鋼BOLT,效能一流....不過隨槍附送一大個靚到唔想要ge 刻印
方仗 M$ RIS 賣3580, 鋼bolt  和像真內件...不過連埋後期刻字過4千......

13版裝唔到new version mag

引用:
原帖由 stone515 於 11-7-2015 19:28 發表
今日行過E興趣......
V記M4 RIS GBB DX版 $2500
      MK18 MOD 1 GBB DX版 $2890

DX版即係除BOLT之外全鋼內件?
獨立序號....授權刻字.......新版416匣.......

看看K記同方仗牌....
K記M4 RIS 賣2690, 跟 ...
V記淨個殼同內構都值收藏回票價,市面最像真既模型,當然個1比1操作槍天價,而家仲解決左氣化問題加上用料同設計好左,除非有咩大問題出現,唔係就好睇又有得爽
KFZ 用來落場實用最好,如果花太多錢整靚外表,我怕到時唔會捨得拎落場整衰佢。。
至於方仗。。首先要克服夾重,然後再執好個Hopup先,外觀我覺得介乎係V記同我們之間,其它中規中距啦整體叫

引用:
原帖由 gainax 於 11-7-2015 23:51 發表

V記淨個殼同內構都值收藏回票價,市面最像真既模型,當然個1比1操作槍天價,而家仲解決左氣化問題加上用料同設計好左,除非有咩大問題出現,唔係就好睇又有得爽
KFZ 用來落場實用最好,如果花太多錢整靚外表, ...
咁我又想知...V牌匣同方仗牌既匣重爭幾多??

發新話題