發新話題

[VFC] V記正式推出mk18 gbb 2015 [37樓更新圖]

回覆 60# 的帖子

方仗鐵夾E何B資料寫6百幾,V記印象中4百左右
其實夾多重一公斤唔係話唔掂,而係越重裝係背心到壓係心口加上熱先難頂
所以我都係買件土兜裝夾解決呢個問題

想請問是否原裝跟steel 外 barrel 呢?

引用:
原帖由 gainax 於 13-7-2015 20:16 發表
方仗鐵夾E何B資料寫6百幾,V記印象中4百左右
其實夾多重一公斤唔係話唔掂,而係越重裝係背心到壓係心口加上熱先難頂
所以我都係買件土兜裝夾解決呢個問題
所以咪見我係出面問細肚兜LOR...
不過3隻匣先係1.2KG...可能LEG RIG都仲頂得住~

回覆 63# 的帖子

大熱天時真係越輕裝越好 ,而家返而想砌返支栗米鋁管M4黎衝,帶多個20外管上身做狙,一日玩兩樣正

回覆 64# 的帖子

都唔關大熱天事...就算冬天揹咁重都係唔方便~

引用:
原帖由 stevechau 於 15-7-2015 13:14 發表
都唔關大熱天事...就算冬天揹咁重都係唔方便~
GBB成SET係重過AEG唔少, 仲要袋多支氣同包彈跟身,
要比AEG更多體能同技術付出,接近真實體驗咁先好玩架嘛,
但只係打GAME,唔洗真係太重裝, 打過先發現輕便D機動性同持久力都好好多,
當然輕裝弱點係保護性低, CQB就正常裝備ok,大場輕D有利

今日打過VR16,出奇後座力不錯,連發無時快時慢無軟腳,但R0F慢D,估計10左右
外表一向有V記水準 期待馬仔系列

http://goods.ruten.com.tw/item/show?21529123473504

V記連MK12 都更新埋

V記今鋪2015年哂冷

唔合MK12有冇KIT出呢

引用:
原帖由 stone515 於 15-7-2015 23:03 發表
http://goods.ruten.com.tw/item/show?21529123473504

V記連MK12 都更新埋

V記今鋪2015年哂冷
抵玩...淨滅聲都約3,4百,即係支野二千六七左右...
點解V記以前D夾打連發唔掂,而家可以叉一次連發打超過一夾咁大進步?
有冇師兄打散研究過

引用:
原帖由 kira1004 於 15-7-2015 23:22 發表
唔合MK12有冇KIT出呢
14F網後備件遲D出左可能有散件

引用:
原帖由 gainax 於 16-7-2015 01:05 發表

點解V記以前D夾打連發唔掂,而家可以叉一次連發打超過一夾咁大進步?
有冇師兄打散研究過
孖缸

回覆 72# 的帖子

係咪類似方仗兩缸係夾入面?

引用:
原帖由 gainax 於 15-7-2015 18:02 發表

GBB成SET係重過AEG唔少, 仲要袋多支氣同包彈跟身,
要比AEG更多體能同技術付出,接近真實體驗咁先好玩架嘛,
但只係打GAME,唔洗真係太重裝, 打過先發現輕便D機動性同持久力都好好多,
當然輕裝弱點係保護性低, CQ ...
係匣重JE...不過唔會再袋氣&彈跟身落場...
打晒咪算LOR...咁咪仲接近真實~

所以我成日都想諗計...一係拎少D, 一係輕便D...
都唔得既話就好似而家咁, 諗方法揹重野之餘保持高靈活性~

引用:
原帖由 gainax 於 16-7-2015 01:05 發表

有冇師兄打散研究過
新匣好似係重新開模造...體積同內構都唔同左, 亦做大左個氣缸

發新話題