發新話題

哥士的惡攪WE AR

取消高亮
引用:
原帖由 Ang123456 於 30-7-2015 20:19 發表
正!  但吾係把把襯得起呢個舊化look!
要d越戰款先掂!
越戰款D匣偏黃點做呢?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

回覆 16# 的帖子

偏黄意思係帶啡底色tone既意思?
起底又係blue, 但點blue 到啡底帶灰…………

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 30-7-2015 20:54 發表

越戰款D匣偏黃點做呢?
揾隻玩具鐵皮匣整下色做掛牆mode,接唔接受倒!

如果只想去除表面果層漆 其實用去漆水慢慢卒得唔得
一直唔敢玩依d 最多都係用砂紙磨下

回覆 19# 的帖子

無經驗者用起漆水要小心,有些漆水帶強烈食肉性.
慘痛經驗告訴你,只係開蓋已要小心.
我幾次都是用沙紙及3m綠尼龍布省,反正都要執一執D邊,
而且我用果個槍身牌子D油超好省.

去7水省Army槍脱吾唒

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 0050100 於 29-7-2015 22:15 發表
上次用通渠佬,今次醒起死鬼曾sir。
先清理好原裝表面至合金原色,用哥士的一瓶開水至夠全蓋工件,
加小量染黑水(約兩水樽蓋)我就浸左十三分鐘再索層silicon,然後拖下尼龍布,繼而
飛多層薄薄地半唖光就變 ...
非常有心有力

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 30-7-2015 10:20 發表

吾係難,但有毒兼致癌!原料吾難揾。係揾一個吾係自己既廚房難

利申:未試過
我去你廚房, 你去我廚房~

引用:
原帖由 blockhead 於 2-8-2015 02:42 發表

我去你廚房, 你去我廚房~

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2-8-2015 08:39 發表

從那天起我不…

引用:
原帖由 Ang123456 於 30-7-2015 20:19 發表
正!  但吾係把把襯得起呢個舊化look!
要d越戰款先掂!
所以我都揾左套GP做準備!

附件

2-8-2015 18:55

勁正

係喎,我都有支豬錶A1

《河湟有感》司空圖

回覆 26# 的帖子

正呀喂, 就係呢d feel!

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 2-8-2015 19:15 發表
勁正

係喎,我都有支豬錶A1
So C Fu都玩GBBR

其一側面已準備,等埋另一面再炸過.

附件

DSC04789 b.jpg (100.16 KB)

10-8-2015 00:55

DSC04789 b.jpg

發新話題