發新話題

哥士的惡攪WE AR

用強酸會有活化表面後過水不清,酸性殘流致氧化太快的情況。。。

用強䶨則有去油同活化之效,確係高章!雖然吾知點解強䶨哥士的加酸性cool blue係中和作用後為何發黑???可能係強齡使金屬有氧化層,gun blue 內某些有毒中性發色劑使氧化物變色掛。。。

現實的熱發黑處理好似係強䶨的,發黑層係堅硬D既。。。不過要煲熱去浸,同時吾係用氫氧化鈉(哥士的)

樓主既工藝方法非常簡單,適合玩具合金處理,對象適合槍支舊化!!!

此帖要加精,我已收藏
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

補多句 :師兄磨得好有心機!!

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 blockhead 於 30-7-2015 00:26 發表
So師傅可唔可以講多D熱發黑?
吾係難,但有毒兼致癌!原料吾難揾。係揾一個吾係自己既廚房難

利申:未試過

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 Ang123456 於 30-7-2015 20:19 發表
正!  但吾係把把襯得起呢個舊化look!
要d越戰款先掂!
越戰款D匣偏黃點做呢?

《河湟有感》司空圖

去7水省Army槍脱吾唒

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 blockhead 於 2-8-2015 02:42 發表

我去你廚房, 你去我廚房~

《河湟有感》司空圖

勁正

係喎,我都有支豬錶A1

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 051039 於 3-8-2015 00:31 發表

So C Fu都玩GBBR
AEG

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 紗夢 於 30-8-2015 13:55 發表
師兄請問係咪得翻新填地街有染黑水
我係廣華街問勻全部都話無得賣

有間樓上店好搞笑XDD
我問唔該有無gun blue賣?
店員答我…"下...金菇?我地無金菇賣wor"
金菇

《河湟有感》司空圖

Aluminum black染吾到藍,溝金菇就得

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 0050100 於 30-8-2015 22:00 發表

得呢枝,再舊啲就無.
好正

《河湟有感》司空圖

發新話題