43 123
發新話題

港台仿真槍買前請三思

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 5-8-2015 12:41 發表

請受小人一拜
何解呢?如果想講S&T既品質問題...我有野想講架...係老闆迫我地做得衰架...大陸人,出左貨就冇事,過左海就神仙,結果有次我差啲要去德國...抹槍...

我係吾會買S&T,Ares品質好似好D
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 5-8-2015 19:19 發表
我係吾會買S&T,Ares品質好似好D
會架,但係唔差好遠,其實講尼龍加纖黎講,S&T既係好過Ares,但點解大家唔信S&T呢,咪就係老細囉
一開始我地跟德國U碼X果套QC做,後來呢?又話煩又話哂時間,走櫃行先,等人地出問題先搞,又請個一星期返3日,其他3日失蹤既"師傅",我做3個月已經可以教佢做野

你話點會唔死

我一直好混淆star...ares...S&T

而S&T仲好似同D不名既高級國狗有路咁....

而有D不名既高級國狗又好似同Zeta-Lab有D關連咁...

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

Star 香港廠,M4起家,加下冇以前咁出名,但鋼水料唔差
S&T同司馬,A&K,DBOY都有生意來往,好多野都係人地代工,好似240,野牛,春田都係,有自己廠,以前U嘛X既槍就係自廠做,家下H&K同佢反面,就主做Tavor,PPsh之類
Zeta-Lab我就唔知啦,但我知道好多牌子既Mosin Nagant都係同一間廠做

zetalab 好多計劃中既野係佢比大6慈母抄家之後,離奇地有D新廠出,似係借C還魂

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 5-8-2015 23:14 發表
zetalab 好多計劃中既野係佢比大6慈母抄家之後,離奇地有D新廠出,似係借C還魂
依樣我都聽DBOY班廠佬講話,只能講,商業間諜唔係傳說,Dboy有次都差啲中招

好彩買落都係D平又最靚既model,就算有事都執得番靚

《河湟有感》司空圖

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 5-8-2015 23:51 發表
好彩買落都係D平又最靚既model,就算有事都執得番靚
天佑我卡拉什尼可夫黨

小弟想借機會八卦一個傳聞
當年戰神TAR 21係唔係俾ST代工,之後ST挪用左套模自己出貨?
http://www.wargamehk.com/cgf/viewthread.php?tid=120693&extra=page%3D1
閱讀權限20還真不容易, 呃權限亂吹, 不用太上心

引用:
原帖由 暈又暈 於 6-8-2015 01:04 發表
小弟想借機會八卦一個傳聞
當年戰神TAR 21係唔係俾ST代工,之後ST挪用左套模自己出貨?
NO,係兩者當時作合,一間賣日本一間出外國,開發係Ares,但根據合同套模係邊個重打緊官司,後來因為S&T偷步+ares突然要搶美國代理權最後拆夥

個人主觀感覺,ARES 好似好D ,質素同CS 都係,
S&T 就... 平
支M240 同 MG42 都幾引人胃口的。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

條友擺明自己羅泥賤!

43 123
發新話題