發新話題

港台仿真槍買前請三思

唉!條友擺明自己羅泥賤!

引用:
原帖由 gtoray 於 4-8-2015 12:10 發表
可能某些美國人也覺得香港難以買真槍是匪夷所思的
事實上又錯唔哂! 1997打後作為香港市民要入槍會申請槍械牌照就真係唔容易的事情! 聽說有人97後申請到長槍(.223 及 .308)同子彈一齊放回家兩组槍櫃內! 又有人可以放長槍連老鼠仔回家又係分兩组槍櫃內! 以前都有平民可以載手槍翻屋企入槍櫃! 講真只要一哥 " 很 " 簽一張叫 Commissioner Permit 俾你 ! 擺一年起値得!   

至予啲唔洗牌槍械乜乜黑星紅星駁殼AK47.......! 廣華街大把! 支支都話呢度真過度鐡.......不過打BB!

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 4-8-2015 13:08 發表

老鼠仔係乜??
BOLT HEAD!

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 4-8-2015 14:59 發表

擺得一支半支真槍係屋企為乜先?

如果可隨便拎出去打靶又吾駛申請又吾同
好似外國咁! 直接去靶場打完就翻屋企! 好Free! 唔洗去槍房放底!

其實香港正苦漆! 地小人多又要玩到真槍咪學新加波整一個大型民用射擊場館! 所有槍械子彈火藥全部賣買出牌及安放在場館內有入冇出! 絶大部市民都可以平價入會, 乜款式槍械都有, 大家入去射擊完就出翻來! 對社會大眾安全又玩得開心放心!

引用:
原帖由 等放工 於 5-8-2015 09:38 發表

你諗下某間電影道具公司係點樣比正苦玩死的... 搞呢d, 諗下好啦
正苦在屯門有一塊地批准做正式射擊場!只係俾班無能又貪心既自認乜乜槍擅大佬玩X死! 講真如果班大叔自己有料搵到錢!洗乜左度右度抄高'米'價幾倍來搵著數!

發新話題