發新話題

[Marui] 馬記新GBB系統介紹

引用:
原帖由 FunggI 於 17-11-2015 23:03 發表

GHK貴過VFC咁多...
更何況GHK有幾多款你揀...
BTW馬記原裝換TOPGAS打到1.5?
如果係咁你既理論可能成立既...
但日本1J以下...換個TOPGAS打多咁多?    我都唔太清楚XD
方丈玩過 PDW 同 豬5, 其實真係幾唔錯,本來都想入手 M4 但發生方丈事件頭全部放晒了,而加仲有 2 隻匣未賣得出 XD
不過平時馬記手槍日本測打 0.6j = top gas 1j, 今次成 0.8j 仲要換埋重彈 1.5 計落好似真係差唔多
入手後詳測一下

1.5J唔出奇, 之前MP7都有1.3J

BTW, 爆炸圖見個匣身&缸底係一體, 應該會襟跌D呱

係咪18號有正價船貨? 希望過幾日回落返,唔知邊位師兄搶到20支其中一支又分享下開箱文等大家可以止下癮先

我早幾日打去問,今天EH叫我去攞貨。good service, 最衰只可買多一甲

引用:
原帖由 ayaka 於 18-11-2015 00:02 發表
1.5J唔出奇, 之前MP7都有1.3J

BTW, 爆炸圖見個匣身&缸底係一體, 應該會襟跌D呱
唔知點解反而覺得唔襟跌多...
BTW講起襟跌WE個GEN2跌左幾轉都仲係健康靚仔
又做一下打手先

引用:
原帖由 no-name 於 17-11-2015 23:48 發表

正∼ 同平時打開setting 差不多! 但玩馬記玩到要降火真係第一次 XD
都唔洗降掛...
GBB1.5-1.7都接受到啦
除非打室內姐

引用:
原帖由 kazuwild 於 18-11-2015 00:44 發表
我早幾日打去問,今天EH叫我去攞貨。good service, 最衰只可買多一甲
師兄已經拎到手玩緊?感覺如何?
有冇其他牌子比較下

淨係玩左一甲單發,一甲連發,仲蒲緊未返屋企。單發無乜特別,可能未交hop up, 又無sight, 唔覺得特別準,不過連發真係堅,爽清,玩左咁耐WA gbb, 真係第一次。

不過release bolt 果陣就比較失望,無左鏗鏗聲。返去再試下先

咁堅 GBB就係要開連發先爽
咁可能加入清單了

https://www.youtube.com/watch?v=uV3m1PD7AKU
叉一次可連射2夾?134a wow, TOPgas又有乜表現

引用:
原帖由 kazuwild 於 18-11-2015 01:15 發表
淨係玩左一甲單發,一甲連發,仲蒲緊未返屋企。單發無乜特別,可能未交hop up, 又無sight, 唔覺得特別準,不過連發真係堅,爽清,玩左咁耐WA gbb, 真係第一次。
兩個字。。。必定入

引用:
原帖由 Tango1997 於 18-11-2015 08:20 發表
兩個字。。。必定入
今次有突破又唔貴又Cerakote唔入都對唔住自己
淨整Cerakote同刻字都貴過支槍,抵吊啦

引用:
原帖由 Tango1997 於 18-11-2015 08:20 發表

兩個字。。。必定入
兩個字... 比人買哂
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

release bolt 果陣無左鏗鏗聲........

首先要理解這個撞擊聲是源自何處及何物所產生? 之後又要典顧耐用之考慮.......否則只用直覺思維認為用鋼材去換取耐用性, 結果又回到運作暢順度問題要解決的分岔點.

正如之前提及, 必須有人去做這個問題的解決:
1) 自行處理....成本可高亦可低, 相關知識不夠手工出錯, 再買一把從做, 但仍不保證一定成功!
2) 廠商處理....所有在硏發時的成本轉嫁給用家, 永遠離不開魚與熊掌的選擇鬥爭.

正所謂知足者常樂也.......
孤獨失意降臨時, 自願出力好兄弟.
春風得意返來時, 曾經出力變契弟.

發新話題