發新話題

[Marui] 馬記新GBB系統介紹

引用:
原帖由 dickyan28 於 18-11-2015 13:00 發表

不知是否眼花? 片中2:30是前骨可搖動還是整個前段可搖動?
我見到係條RAS 搖,條管( 睇前準星 )冇郁到。
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 Dave 於 18-11-2015 13:06 發表

即係代表要處理這件PARTS去解決......應該不需要DIY卦?

附件

ndAChWD (1).jpg (42.8 KB)

18-11-2015 13:16

ndAChWD (1).jpg

孤獨失意降臨時, 自願出力好兄弟.
春風得意返來時, 曾經出力變契弟.

引用:
原帖由 dickyan28 於 18-11-2015 13:16 發表

即係代表要處理這件PARTS去解決......應該不需要DIY卦?
其實... 我唔知真槍係唔係,但玩具好多時用太陽環同前面個墊片夾住的前節,例如MOE 托,軍版RAS 托,用力扭佢都係會微微搖動,
當然例如DD 骨,係星環位上4 粒機米就係鎖到死一死的,但齋夾冇野鎖的玩具係比較會郁到的。
先旨聲明以上言論建基於手上玩具,起碼手上支 GP GBB,MARUI 次世代M4,KWA AEG M4 ,同MARUI 舊世代M4 都係郁郁下的。
如有例外請不嗇賜教。

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

引用:
原帖由 dickyan28 於 18-11-2015 13:00 發表

不知是否眼花? 片中2:30是前骨可搖動還是整個前段可搖動?
我見到槍又搖鏡又搖人又搖
群居終日,言不及義,
好行小慧,難矣哉!

引用:
原帖由 Dave 於 18-11-2015 13:21 發表

其實... 我唔知真槍係唔係,但玩具好多時用太陽環同前面個墊片夾住的前節,例如MOE 托,軍版RAS 托,用力扭佢都係會微微搖動,
當然例如DD 骨,係星環位上4 粒機米就係鎖到死一死的,但齋夾冇野鎖的玩具係比較會 ...
曾AR-15 / M4 支槍管絶對唔可以鬆! 個大陽環要用磅尺拉磅, 甚至有 M4 上身用炸釾, 冇 M4-Vice Clamp 夾住拉磅都唔掂. 如果講裝骨, DD (RIS 2) 骨係可以咁講市面上最好! 有輕有裝得掔! 雖然出得早叫舊䕀骨, 一直以來表現平價好高分!

玩 Systema PTW M4 同 GBBR M4 ! 除左要性能表現揾定及耐用為主, 外表真得就真, 鋼得就鋼, 新得就新, 形得就形 ....... 真係唔可以同真槍比較! 價錢更加唔可以比較!

SKIP

引用:
原帖由 Dave 於 18-11-2015 13:06 發表

真鉄原裝膠前托刀郁啦

引用:
原帖由 Tango1997 於 18-11-2015 14:36 發表

真鉄原裝膠前托刀郁啦
下... 搖架原來? D 真鐵好唔像真WO...

引用:
原帖由 gainax 於 18-11-2015 10:51 發表

我比較想知馬記 VS KSZV2,VFZ2015,方仗會有乜結果
最好全原裝測試氣化,準度,射程,後座力同ROF, 邊個先係傳奇
全原裝測試的話, 134a唔知推唔推得陏方仗呢
「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 Tango1997 於 18-11-2015 14:36 發表

真鉄原裝膠前托刀郁啦
咁咪會吾準?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 2slow 於 18-11-2015 15:09 發表

全原裝測試的話, 134a唔知推唔推得陏方仗呢
你想徵筆友吖?
DIY : 紙上得來終覺淺, 絕知此事要躬身 !

《河湟有感》司空圖
一自蕭關起戰塵,河湟隔斷異鄉春。漢兒盡作胡兒語,卻向城頭罵漢人。

引用:
原帖由 Dave 於 18-11-2015 11:03 發表

下星期答你。
不過無KSC ,得VFC ,WE ,方杖,GP ,次世代
等你報告, 但小弟想知點樣比較/測試後坐力呢

「Reality is a prison, Your mind can set you free.」

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 18-11-2015 15:23 發表

你想徵筆友吖?
巧驚驚呀

引用:
原帖由 2slow 於 18-11-2015 15:26 發表

等你報告, 但小弟想知點樣比較/測試後坐力呢
主要係測準度,另外係全原裝一雞清匣的VEDIO ( TOPGAS ),
咁岩身邊有FD 齋玩槍唔改的,有原裝槍
後助力不打算測SORRY

回覆 417# 的帖子

原來wa的m4 後座係最大㗎?

發新話題